Peter Wright v Praze slaví. Ve finále porazil Chisnalla

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Šipkařskou slavnost v Praze vyhrál ikonický Peter Wright. Sedláček došel do osmifinále

Wright slaví triumf v Praze
Wright slaví triumf v PrazePDC Czech Darts Open
Vítězem třetí edice turnaje Czech Darts Open se stal ikonický Skot Peter Wright (53), který ve finále porazil Angličana Davea Chisnalla (42) 8:6 na legy. Nejlepší z českých šipkařů Karel Sedláček (44) se probojoval na klání seriálu European Tour mezi 16 nejlepších hráčů.

Wright startoval už na prvním ročníku Czech Open v roce 2019, tehdy ale vypadl v prvním zápase. Letos se mu ale v Praze výjimečně dařilo a odehrál svůj nejlepší turnaj v sezoně. Cestou do finále postupně vyřadil Brendona Dolana ze Severního Irska, Nizozemce Dannyho Nopperta, loňského vítěze Luka Humphriese z Anglie a v semifinále i Australana Damona Hetu. Ve finálovém utkání s nasazenou dvojkou Davem Chisnallem z Anglie měl od začátku jistou ruku a hlavně dokázal v klíčových momentech zavírat.

Statistika finálového zápasu Peter Wright - Dave Chisnall

Wright vrátil Chisnallovi 14 dnů starou prohru ze čtvrtfinále European Tour v nizozemském Leeuwardenu. Pražský triumf je jeho osmým vítězstvím v kariéře na kláních European Tour a vůbec prvním vyhraným turnajem od loňského zářijového German Darts Open v Jeně.

Sedláček byl mezi 16 nejlepšími

Nejlepší ze čtveřice českých šipkařů Karel Sedláček se probojoval do osmifinále, kde nestačil na Angličana Roba Crosse. Sedláčka oproti dvěma předchozím zápasům zradilo zavírání, kde měl úspěšnost jen 21 %. Naopak Cross, který v roce 2018 získal titul mistra světa, byl zejména v úvodu velmi jistý a na 4:0 mimo jiné zvyšoval zavřením “145”. Sedláček nakonec uhrál aspoň tři legy a s turnajem se rozloučil se ctí. Díky účasti mezi 16 nejlepšími hráči se vrátí do elitní stovky žebříčku PDC. Do druhého kola se na Czech Darts Open probojoval Dalibor Šmolík, už v prvním utkání skončili David Písek a Adam Gawlas.

Ani na třetí pokus neuspěl v Praze trojnásobný mistr světa Michael van Gerwen z Nizozemska. Stopku mu ve čtvrtfinále vystavil zmíněný Angličan Rob Cross. Souboj dvou bývalých světových šampionů rozhodly poslední tři legy, ve kterých Van Gerwen dvakrát ztratil své podání a s Crossem letos padl i ve druhém vzájemném utkání.