Sedláček je na šipkařském Czech Open v osmifinále, Wright otočil ztracený zápas

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sedláček je na šipkařském Czech Open v osmifinále, Wright otočil ztracený zápas

Karel Sedláček postoupil na šipkařském Czech Open do osmifinále.
Karel Sedláček postoupil na šipkařském Czech Open do osmifinále.PDC Czech Darts Open
Karel Sedláček (44) se probojoval mezi nejlepších 16 hráčů turnaje Czech Darts Open. Český šipkař porazil ve druhém kole Angličana Joea Cullena (33) 6:4 na legy. V neděli si o titul na pražském klání European Tour zahrají i Peter Wright (53) a Michael van Gerwen (34).

Sedláček ve večerním programu dokázal odvést Cullenovi prohru z březnového UK Open hlavně díky skvělému zavírání. Dvanáctý hráč žebříčku PDC hrál výjimečně vysoké náhozy (103,53), jenže náskok, který si Sedláček vypracoval v úvodu, už nedokázal dohnat. 

Český šipkař dvakrát v úvodu sebral Cullenovi podání, dokázal zavřít ze 121 a vedl už 5:1. Angličan pak sice začal hrát fantastické šipky, pětkrát (a celkově šestkrát) hodil 180 a byl blízko vyrovnání. V klíčové chvíli v 10. legu ho jen milimetry dělily od zavření na 170, jenže "bull" těsně minul. Sedláček pak vzápětí na druhou šipku zavřel D20. V souboji o postup do čtvrtfinále čeká českého šipkaře v neděli odpoledne mistr světa z roku 2018 Rob Cross.

Heta přišel v českém hokejovém dresu

Fanoušci v Letňanech doprovodili mezi nejlepších 16 hráčů turnaje i ikonického Skota Petera Wrighta, který dokázal otočit zápas s Brendanem Dolanem ze Severního Irska z 3:5 na 6:5 a na třetí pokus vůbec poprvé v Praze vyhrál soutěžní duel. Jistě si naopak pohlídal postup i trojnásobný mistr světa Michael van Gerwen z Nizozemska, který vyřadil Belgičana Mika de Deckera poměrem 6:4. Publikum si získal Australan Damon Heta, který do souboje s Irem Dylanem Slevinem nastoupil v českém hokejovém dresu.

V průběhu dne bojoval o postup do osmifinále i Dalibor Šmolík, nad jeho síly byl ale juniorský mistr světa z roku 2022 Josh Rock. David Písek a Adam Gawlas vypadli už v pátečním prvním kole.

Výsledky turnaje