Doufám, že si zahraju i o víkendu, hlásí před UK Open Gawlas. V Anglii ukáže nové šipky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Doufám, že si zahraju i o víkendu, hlásí před UK Open Gawlas. V Anglii ukáže nové šipky

Adam Gawlas došel na mistrovství světa do druhého kola, kde nestačil na Ryana Searleho.
Adam Gawlas došel na mistrovství světa do druhého kola, kde nestačil na Ryana Searleho.Profimedia
V současnosti nejlepší český šipkař Adam Gawlas (21) se představí na UK Open. Na prestižním turnaji bude nasazený až ve 3. kole. "S losem jsem hodně spokojený. Byl bych rád, kdybych se dostal mezi nejlepších 32," říká účastník posledního mistrovství světa, který je momentálně v žebříčku PDC na 62. místě.

Rodák z Třince tak bude mít oproti druhému Čechovi na turnaji Karlu Sedláčkovi výhodu v tom, že nebude muset absolvovat nevyzpytatelná úvodní kola. "Může to být výhoda i nevýhoda. Každopádně každý duel je psychicky náročný, takže doufám, že nasazení využiju," vysvětluje Gawlas

Společnost na turnaji hraném ve městečku Minehead bude českému reprezentantovi dělat také jeho partnerka. "Beru ji na UK Open podruhé. Tenhle turnaj je zajímavý v tom, že mají hráči možnost se dostat více do kontaktu s fanoušky, pro které je nachystaný zajímavý doprovodný program. Moc se na to zase těším," pokračuje stále velmi mladý šipkař.

Gawlas chystá na UK Open i novinku. "Budu hrát s novými šipkami, které jsou nové hlavně v tom, že mají jiný grip, za který držím šipku při odhodu. Viděl jsem to u Maxe Hoppa a přišlo mi to hodně praktické. V tréninku se mi s novými šipkami dařilo, takže doufám, že to bude dobré i na turnaji," přeje si Gawlas. 

A o co se hraje na UK Open? "Vítěz získá 110 tisíc liber (2,9 milionu korun), což je pěkná částka, ale jsou i štědřejší turnaje. Třeba vítěz Premier League bere 250 tisíc liber (6,6 milionu korun)," vysvětluje rodák z Třince s tím, že na UK Open se mohou kvalifikovat také hráči, kteří nepatří mezi elitu. 

"Kvalifikovat se může každý. I hráči, kteří nemají jistou kartu, nebo bývalí profesionálové. V tom je to určitě zajímavé. Byl bych rád, kdybych postoupil dále, protože ve 4. kole už se hraje na deset vítězných legů, což je super zkušenost," dodává Gawlas.