Chci udělat to, co Van Gerwen: Převzít nadvládu nad šipkami, pronesl mistr světa Smith

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Chci udělat to, co Van Gerwen: Převzít nadvládu nad šipkami, pronesl mistr světa Smith

Michael Smith se nevzdal a po osmi nezdarech ve "velkých finále" ovládl po Grand Slam of Darts také mistrovství světa.
Michael Smith se nevzdal a po osmi nezdarech ve "velkých finále" ovládl po Grand Slam of Darts také mistrovství světa.Profimedia
Byla to impozantní bitva. Finále šipkařského vrcholu sezony ovládl i díky neuvěřitelnému zavření na devět šipek Michael Smith (33). Angličan si ve strhující finálové bitvě před vroucím publikem v Alexandra Palace poradil s Michaelem van Gerwenem (34) a stal se mistrem světa. "Chci udělat to, co on. Převzít nadvládu nad šipkami, ale Michael je stále tady," smekl "Bully Boy" před soupeřem.

Ve finále, které splnilo všechna předzápasová očekávání, konečně Smith naplnil svůj šipkařský potenciál a stal se mistrem světa, když v epické bitvě porazil Van Gerwena 7:4 na sety.

Rodák ze St Helens se ve třetím legu druhého setu postaral o absolutní parádu, když divákům v "Ally Pally" předvedl devět dokonalých šipek. Kousek od parády byl rovněž "MVG", ten však pár vteřin před Smithem minul dablovou dvanáctku.

"Zní to úžasně, ale nechci začít brečet a poddávat se emocím," řekl na pódiu v Alexandra Palace Smith a dodal skromně: "Michael mě tam pustil a já konečně využil svou šanci, kterou jsem si nezasloužil."

"Bully Boy" ovládl největší turnaj sezony, navázal na měsíc staré průlomové vítězství z Grand Slam of Darts a stal se jedničkou světového žebříčku. "Když jsem získal Grand Slam, říkal jsem, že se stanu mistrem světa. Chci udělat to, co udělal Van Gerwen, chci převzít nadvládu nad tímhle sportem, i když on je stále tady," smekl vítěz před finálovým soupeřem.

"Na mistrovství světa to teď máme 1:1. Oba však víme, že to není naposledy, co tady spolu hrajeme," vyhlíží Smith další souboje s Nizozemcem. "V posledních setech jsem nehrál příliš dobře, ale za to si můžu sám. Lhal bych, kdybych tvrdil, že mě to nemrzí. Michaelovi to nic neubírá, hrál skvělý zápas. Je třeba přiznat, že si to zasloužil," nechal se slyšet Van Gerwen.

Detail utkání Smith – Van Gerwen 7:4