Vítězství nad legendou na úvod. Čeští šipkaři na Světovém poháru porazili Singapur

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vítězství nad legendou na úvod. Čeští šipkaři na Světovém poháru porazili Singapur

Adam Gawlas, manažer týmu Pavel Korda a Karel Sedláček.
Adam Gawlas, manažer týmu Pavel Korda a Karel Sedláček.Facebook Pavla Kordy
Karel Sedláček (44) a Adam Gawlas (21) vstoupili do turnaje World Cup of Darts vítězně. V úvodním utkání prestižní týmové soutěže porazili v základní skupině Singapur 4:2 na legy.

Gawlasovi se Sedláčkem se ve čtvrtek postavili Harith Lim s legendárním Paulem Limem, jenž je i v 69 letech stále jedním z nejlepších hráčů asijského kontinentu.

České dvojici úvod zápasu příliš nevyšel a singapurská dvojka při svém podání dokázala využívat příležitosti na zavření. Naštěstí i Gawlasovi se dařily doubly a Češi ani jednou nedovolili soupeři prolomit servis.

Česko – Singapur 4:2

Už ve třetím legu měli Sedláček s Gawlasem šanci na brejk, Paul Lim ale dokázal využít české nejistoty a podání udržel. V pátém legu už se ale Češi radovali, když Gawlas v dramatické koncovce zavřel na Double 10.

Následný leg už česká dvojice soupeři nepustila, ač se opět trápila u zavírání. Nejdříve Gawlas minul Double 12, pak tři šipky na zavření nevyužil ani Sedláček, ale třetí pokus už při Double 3 Gawlas proměnil ve vítězství. Češi hráli průměr 88,65 na tři šipky a při zavírání měli úspěšnost jen 31%.

Světový pohár družstev bude pro českou dvojici pokračovat v pátek, kdy se střetne s Filipínami. V případě, že by se Čechům podařilo skupinu I vyhrát, postoupí do play off, které je připraveno pro 12 nejlepších týmů.

Další výsledky World Cup of Darts