Češi nezvládli na Světovém poháru rozhodující zápas s Filipínami a na turnaji končí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Češi nezvládli na Světovém poháru rozhodující zápas s Filipínami a na turnaji končí

Karel Sedláček měl proti Filipíncům jen málo důvodů k radosti.
Karel Sedláček měl proti Filipíncům jen málo důvodů k radosti.Instagram @kajazlej_evilcharlie
Čeští šipkaři Karel Sedláček (44) a Adam Gawlas (21) nezvládli na Světovém poháru druhý zápas a po porážce s Filipínci si nechali utéct historický postup ze skupiny. Christian Perez (41) a Lourence Ilagan (45) hráli skvělý zápas a po vítězství 4:1 nad českým duem ovládli skupinu.

Česko – Filipíny 1:4

Gawlasovi se Sedláčkem se ve druhém zápase na World Cup of Darts postavili Perez a Ilagan, dva pravidelní účastníci Mistrovství světa pořádaného organizací PDC. Češi zvládli rozhoz na střed lépe a do zápasu vstoupili podáním. Přestože se jim v průběhu úvodního legu příliš nedařilo, dostali od Filipínců druhou šanci na doublech. Tu proměnil "Zlej Kája" na doublové čtyřce v české vedení.

Druhý leg byl od samého začátku v režii soupeře, který zásluhou Pereze a checkoutu 48 srovnal na 1:1. A dobré náhozy nepředváděli Sedláček s Gawlasem ani při svém druhém servisu. Svou roli v průběhu zápasu hrála i rychlost soupeře, neboť oba Filipínci trávili u terče hodně času a Češi se tak těžko dostávali do tempa. I díky tomu Perez sebral české podání – 1:2.

Soupeř českého týmu pokračoval i v dalším legu v dobré formě a celkem v klidu si došel pro třetí leg – velmi k tomu pomohl i mizerný průměr dua Sedláček, Gawlas na tři šipky. 

Češi nezvládli ani poslední leg, na vlastním podání nevyužili šanci zavřít bullem a postup ze skupiny tak slaví Filipínci, kteří se prezentovali slušný průměrem 86,03 na tři šipky, zatímco Sedláček s Gawlasem měli pouze 75.

Zbývající program World Cup of Darts