Gawlas na UK Open přepsal českou historii: Ověřil jsem si, že dokážu hrát skvělé šipky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Gawlas na UK Open přepsal českou historii: Ověřil jsem si, že dokážu hrát skvělé šipky

Adam Gawlas postoupil do svého prvního televizního semifinále.
Adam Gawlas postoupil do svého prvního televizního semifinále.@OfficialPDC
Český šipkař Adam Gawlas (21) předvedl na UK Open parádní výkon, když postoupil až do semifinále prestižního turnaje. Z Mineheadu, kde se turnaj odehrál, si navíc přivezl 30 tisíc liber (797 tisíc korun). Tak daleko na velkém turnaji pod hlavičkou PDC ještě nikdy žádný český šipkař nedošel.

Gawlas navíc na cestě do semifinále vyřadil i bývalého mistra světa a současnou světovou pětku Roba Crosse. "Úspěch jsem si uvědomil až po turnaji. Měl jsem emotivní chvilku, během které mi přišel pogratulovat pozdější vítěz Andrew Gilding. Moc si toho vážím," říká talentovaný Čech. 

V semifinále proti zmíněnému Gildingovi se Gawlas dokázal vrátit do zápasu, když vyrovnal na 5:5. "Jenže potom mi došla síla. Ke konci jsem už házel celým tělem, což šlo vidět a není to dobře. Mrzí mě to. Alespoň vím, na čem musím zapracovat," pokračuje český šipkař, který od pátku do neděle odehrál šest fyzicky i psychicky nesmírně náročných zápasů. 

"UK Open mi zvedlo sebevědomí, protože jsem si ověřil, že dokážu hrát skvělé šipky i v turnaji. Navíc jsem hrál poprvé turnaj s novými šipkami, takže mám na čem stavět. Musím potrénovat, nabrat síly a ukázat na dalších turnajích, že na to mám," říká Gawlas. 

A co udělá s odměnou? "Ještě úplně nevím, ale určitě peníze nerozházím, protože obecně dost šetřím. Nějakou menší radost si ale nejspíš udělám, jen ještě nevím, co to bude. A taky udělám menší oslavu pro rodinu a blízké kamarády," dodává šipkář z Návsí. 

Už v pátek totiž Gawlas znovu letí do Anglie na turnaj Player Championship.