Tennis Tracker: Sinner musí vynechat domácí Masters, Lehečka je po skreči v semifinále zničený

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Sinner musí vynechat domácí Masters, Lehečka je po skreči v semifinále zničený

Sinner kvůli zranění kyčle vynechá domácí Masters v Římě.
Sinner kvůli zranění kyčle vynechá domácí Masters v Římě.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 4. května?

Hlavní události

15:27Jannik Sinner nemohl pro zranění kyčle absolvovat čtvrtfinálové utkání na probíhajícím Masters v Madridu a kvůli stejnému zdravotnímu problému nebude startovat na domácí tisícovce v Římě. "Po opětovných rozhovorech s lékaři a specialisty bohužel musím oznámit, že nebudu moct hrát v Římě. Je to jeden z mých nejoblíbenějších turnajů, samozřejmě jsem velmi smutný," napsal na sociální sítě Ital, kterému se komplikuje útok na post světové jedničky.

V italské metropoli nebude startovat ani Carlos Alcaraz a v ohrožení je účast loňského šampiona Daniila Medveděva. Do akce se v Římě vrací světová jednička Novak Djokovič.

12:03 – Jiří Lehečka nedohrál páteční semifinále Masters v Madridu, když během první sady proti Félixovi Augeru-Aliassimeovi skrečoval kvůli bolestem zad. "Jsem zničený, že jsem takto skončil ve svém prvním semifinále turnaje Masters 1000. Přesto si z turnaje odnáším spoustu pozitivních věcí. Děkuji za vaše zprávy. Odrazím se ode dna," napsal posléze český tenista na sociální síť X.

Další zprávy

21:51Iga Šwiateková po třech odvrácených mečbolech oplatila v repríze loňského finále na Mutua Madrid Open porážku dvojnásobné šampionce Aryně Sabalenkové a po setech 7:5, 4:6, 7:6 získala svůj jubilejní 20. kariérní titul, už devátý z prestižních tisícovek. Světová jednička letos kralovala na podnicích série WTA 1000 potřetí, zapsala již 32. výhru v sezoně a navýší náskok v čele žebříčku právě před Běloruskou. Více informací najdete v článku.

16:57Adam Pavlásek s Arielem Beharem neuspěli ani ve svém druhém finále na nejvyšším okruhu. Česko-uruguayský tandem podlehl v souboji o titul na Masters v Madridu 3:6, 6:7 Sebastianovi Kordovi a Jordanovi Thompsonovi. Američan s českými kořeny a syn slavného bývalého českého tenisty Petra Kordy odehrál své vůbec první deblové finále na hlavní tour, nejcennější triumf slaví i Australan. Více informací najdete v článku.

14:37Kateřina Siniaková potvrdila roli nasazené dvojky a postoupila na antukovém podniku série 125k ve španělské Lleidě do finále. Bývalá deblová světová jednička ve svém prvním letošním semifinále přehrála 6:3, 6:4 Camilu Osoriovou a na svůj celkově 14. triumf zaútočí proti Majar Šarífové (H2H 0:0). Více informací najdete v článku.

14:36 Denisa Hindová získala před dvěma týdny na antukové akci W15 v Antalyi svou první trofej a další triumf může slavit na turnaji stejné kategorie v chorvatském Osijeku. Jednadvacetiletá Češka porazila v semifinále dvakrát 6:2 teprve 14letou Srbku Lunu Vujovičovou a ve finále bude čelit nasazené jedničce Amarisse Kiaře Tóthové (H2H 0:0).

13:06Alena Kovačková neuspěla ani ve svém druhém semifinále na dospělých turnajích. Patnáctiletá Češka podlehla na podniku W15 v turecké Antalyi 4:6, 6:7 Valeriji Juščenkové.