Rybakinová ovládla už třetí letošní turnaj, ve Stuttgartu získala osmý titul kariéry

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rybakinová ovládla už třetí letošní turnaj, ve Stuttgartu získala osmý titul kariéry

Jelena Rybakinová porazila ve finále turnaje ve Stuttgartu Martu Kosťjukovou 6:2 a 6:2.
Jelena Rybakinová porazila ve finále turnaje ve Stuttgartu Martu Kosťjukovou 6:2 a 6:2.AFP
Jelena Rybakinová (24) porazila ve finále antukového turnaje WTA 500 ve Stuttgartu Martu Kosťukovou (21) z Ukrajiny 6:2 a 6:2 a zapsala osmý turnajový titul kariéry. Kazachstánská tenistka letos triumfovala na okruhu WTA už potřetí.

Rybakinová – Kosťuková 6:2, 6:2

Světová čtyřka Rybakinová porazila v semifinále světovou jedničku Igu Šwiatekovou a finálový souboj už pro ni byl snadným soustem. Kosťukové, které patřilo 27. místo světového rankingu, nepovolila během zápasu jediný brejk a duel pro sebe získala během 71 minut.

Rybakinová, která musela ve všech předchozích zápasech do rozhodujícího třetího setu, dnes působila suverénně především na podání, když odvrátila všechny tři brejkboly a získala 81 % bodů po prvním servisu. Sama využila čtyři z šesti šancí na returnu a ztratila pouze čtyři hry.

Po Brisbane a Abú Zabí tak slaví už třetí letošní titul a opět z kategorie WTA 500. Letošní bilanci upravila na 26:4. Finále zvládla teprve po osmé z 19 soubojů o triumf.

„Jsem velmi šťastná za tuhle trofej, děkuji všem kteří mě přišli podpořit tento týden, moc to pro mě znamená. Byla tu skvělá atmosféra a těším se až se sem příští rok vrátím,“ vzkázala Rybakinová po zisku trofeje.

Vítězka Wimbledonu z roku 2022 dokázala, že umí být úspěšná i na antukových kurtech. Na nejpomalejším povrchu získala už třetí turnajové vítězství, dříve opanovala turnaj v Bukurešti (2019) a loni vyhrála i prestižní “tisícovku” v Římě.

Kosťuková, která během turnaje porazila tři hráčky TOP 10 v řadě, tak prohrála i druhé letošní finále a v soubojích o titul má bilanci 1:2. Jediný triumf slavila loni v Austinu.

Výsledky turnaje WTA 500 ve Stuttgartu