Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ronaldo se po finále poháru rozbrečel. Al Nassr padl po penaltách a je bez trofeje

Cristiano Ronaldo obrečel finále saúdskoarabského poháru.
Cristiano Ronaldo obrečel finále saúdskoarabského poháru.Profimedia
Ani v druhé sezoně v Saúdské Arábii se portugalské fotbalové hvězdě Cristianu Ronaldovi (39) nepovedlo získat žádnou cennou trofej. Ve finále poháru podlehl s Al Nassrem na penalty Al Hilalu, který předtím ovládl i ligu právě před Ronaldovým týmem. Páteční pohárový neúspěch pětinásobný držitel Zlatého míče přímo na hřišti obrečel.

Al Hilal vedl ve finále od sedmé minuty zásluhou srbského útočníka Aleksandara Mitroviče. V 56. minutě navíc Al Nassr přišel o kolumbijského brankáře Davida Ospinu. Bývalý gólman Arsenalu a Neapole dostal červenou kartu za hru rukou mimo pokutové území. V závěru normální hrací doby byl vyloučen na druhé straně také obránce Alí Buláihí za úder hlavou a Al Nassru se vzápětí povedlo vyrovnat.

Ligový šampion hrál od 90. minuty dokonce v devíti, protože vyloučen byl také Kalidou Koulibaly. Zápas dospěl až do rozstřelu, který Al Hilal vyhrál 5:4. Al Nassru nepomohla ani Ronaldova proměněná penalta. Portugalec v sezoně zazářil alespoň individuálně, když 35 góly stanovil nový střelecký rekord saúdské ligy.

Ronaldo působí v Saúdské Arábii rok a půl poté, co předčasně skončilo jeho druhé angažmá v Manchesteru United. Smlouvu v Saúdské Arábii má bývalý kanonýr Realu Madrid a Juventusu ještě na rok.

Al Hilal – Al Nassr 2:1pp