Ronaldo se počtvrté v sezoně radoval z hattricku, v Arábii má na dosah ligový rekord

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ronaldo se počtvrté v sezoně radoval z hattricku, v Arábii má na dosah ligový rekord

Cristiano Ronaldo je stále při chuti.
Cristiano Ronaldo je stále při chuti.Profimedia
Saúdská Pro League nabídla další z výjimečných výkonů Cristiana Ronalda (39). Portugalský kanonýr opět dokázal, že má fotbalovému světu stále co nabídnout. V zápase 30. kola mezi Al Nassrem a Al Wehdou (6:0) totiž zaznamenal už čtvrtý hattrick v aktuální sezoně. Pětinásobného vítěze Zlatého míče tak dělí už je jen kousek od překonání střeleckého rekordu tamní soutěže.

Al Nassr – Al Wehda 6:0

Al Nassr přivítal na domácí půdě soupeře, kterého v listopadu porazil 3:1. O vyrovnaném duelu se však tentokrát nebavme, favorit totiž Al Wehdu znemožnil šesti záasahy. Tři z nich vstřelil Ronaldo. První už v páté minutě, kdy využil špatné rozehrávky brankáře hostů, zpracoval si míč a i přes podklouznutí se dokázal prosadit.

Další trefu přidal hvězdný Portugalec ve 12. minutě, když využil centru Marcela Brozoviče a zakončil perfektní hlavičkou. Do poločasu se k němu na listinu střelců zapsali ještě Otávio a Sadio Mané.

Ronaldo pak zpečetil třígólové představení sedm minut po změně stran. Tentokrát těžil z ideálního vysunutí Maného a ke střele levačkou a hlavičce přidal i gól pravou nohou. Konečnou podobu výsledku dal před koncem Al Fatil.

Pro Al Nassr to byla sedmá ligová výhra v řadě po postupu do finále poháru, čímž vytvořil tlak na vedoucí Al Hilal. Ten má však devítibodový náskok a zápas k dobru. Právě tyto dva celky se střetnou i v boji o Královský pohár.

Ronaldo v aktuální sezoně Saúdské profesionální ligy nastřílel již 32 gólů. Od absolutního pět let starého rekordu Maročana Abderrazaka Hamdallaha ho dělí pouhé dva góly, přičemž do konce sezony zbývají ještě čtyři duely.

Program Saudi Pro League