Perušič se Schweinerem další triumf nepřidají, v Brazílii vypadli už ve čtvrtfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Perušič se Schweinerem další triumf nepřidají, v Brazílii vypadli už ve čtvrtfinále

Perušič se Schweinerem musejí strávit neúspěch.
Perušič se Schweinerem musejí strávit neúspěch.Profimedia
Beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič (29) a David Schweiner (29) vypadli na turnaji Pro Tour Elite v Brazílii ve čtvrtfinále s Italy Paolem Nicolaiem a Samuelem Cottafavou, kterým podlehli 19:21, 21:19, 8:15. Po vítězství z Paříže a světovém zlatu z Mexika obsadili v přímořském středisku Joao Pessoa dělené páté místo.

V koncovce vyrovnaného prvního setu Češi ve větru neudrželi dvoubodové vedení a Italové získali za stavu 17:18 třemi body v řadě rozhodující náskok. Vstup do druhé sady se Perušičovi se Schweinerem nepovedl, ale pětibodovou šňůrou manko zlikvidovali a ujali se vedení. Několika nevynucenými chybami sice nasazené jedničky umožnily Italům dotáhnout se, ale dramatickou koncovku zvládli Češi lépe a vyrovnali.

Tie-break zahájil Cottafava čtyřmi body za sebou, poté se zase dvěma bloky blýskl stříbrný medailista z olympijských her 2016 v Riu de Janeiro Nicolai. Pražští volejbalisté nabrali až sedmibodovou ztrátu, kterou nakonec rozhodující set také skončil. Turnajovým pětkám Nicolaiovi s Cottafavou podlehli poprvé po třech vítězstvích ve vzájemných utkáních.

Ve skupině neztratili Perušič se Schweinerem ve třech zápasech ani set a postoupili přímo do čtvrtfinále. Na letošní tituly z Uberlandie a Paříže však v Brazílii nenavázali.