Haliburton v závěru zařídil Indianě vedení v sérii s Milwaukee. Minnesota je krok od postupu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Haliburton v závěru zařídil Indianě vedení v sérii s Milwaukee. Minnesota je krok od postupu
Haliburton v závěru zařídil Indianě vedení v sérii s Milwaukee. Minnesota je krok od postupu
Haliburton v závěru zařídil Indianě vedení v sérii s Milwaukee. Minnesota je krok od postupuProfimedia
Basketbalisty Minnesoty dělí jediná výhra od postupu do čtvrtfinále play off NBA. Na hřišti Phoenixu zvítězili 126:109 a v osmifinálové sérii vedou 3:0 na zápasy. Domácího prostředí využila Indiana, která zdolala Milwaukee 121:118 po prodloužení. Rozhodující koš s faulem dal dvě vteřiny před koncem prodloužení Tyrese Haliburton (24). Indiana vede 2:1 na zápasy stejně jako Dallas, který zvítězil 101:90 nad Los Angeles Clippers.

Phoenix – Minnesota 109:126

Minnesota znovu ukázala dobrou obranu a Phoenix se těžko prosazoval v útoku. Timberwolves si od začátku drželi těsné vedení, a když ve třetí čtvrtině zabrali v útoku a vyhráli tuto část o 16 bodů, dostal se jejich náskok až na 24 bodů. Suns už na to neměli odpověď. Minnesotu táhl s 36 body Anthony Edwards. Nejlepším střelcem Suns byl s 28 body Bradley Beal.

Indiana – Milwaukee 121:118p 

Milwaukee opět nastoupilo bez Janise Adetokunba a v zápase rychle prohrávalo o 19 bodů. Ale pod taktovkou Khrise Middletona a jeho kariérního rekordu v play off 42 bodů a Damiana Lillarda s 28 body se Bucks vrátili do hry a v posledních sekundách Middleton trojkou zařídil prodloužení.

Nastavený čas směřoval k další remíze, ale Haliburton byl proti. Rozeběhl se přes celé hřiště, prosmýkl se mezi obránci a střelou z hranice trestných hodů zápas rozhodl. Navíc u toho byl faulován a proměnil i trestný hod. "Věděl jsem, že budu střílet, ať se děje, co se děje. Udělal jsem to intuitivně. Viděl jsem, že Patrick Beverley se mě bude snažit bránit pod clonou, a jakmile otočil hlavu, zareagoval jsem, šel jsem druhou stranou a cesta se mi otevřela. Pak už to bylo o tom proměnit střelu," uvedl Haliburton, který zaznamenal triple double za 18 bodů, 16 asistencí a 10 doskoků. Myles Turner přidal 29 bodů.

Pro Milwaukee může být porážka o to bolestnější, že zdravotní potíže má po Adetokunbovi také druhá hlavní hvězda týmu Lillard, který měl v závěru zápasu problémy s Achillovou šlachou. "I tak chtěl týmu pomoci, ale byl spíše jen návnadou. Uvidíme, jak se ho podaří dát dohromady," řekl trenér Doc Rivers.

Dallas – Los Angeles Clippers 101:90

Dallas našel recept na obranu Los Angeles Clippers a jen za první poločas desetkrát zasmečoval do koše, a to především nováček Dereck Lively. Mavericks včetně hvězd Luky Dončiče a Kyrieho Irvinga velmi dobře bránili opory soupeře a už ve druhé čtvrtině si vytvořili rozhodující náskok, který hlídali až do konce zápasu.

"Všichni vidí, že teď jsme obranný tým. Všichni máme teď úplně jiný pohled v očích. Je to o tom být agresivní a být ten agresor, i když míč mají oni," řekl Lively. Dončič k výhře přispěl 22 body, 10 doskoky a devíti asistencemi, Irving měl 21 bodů. Na druhé straně dali po 21 bodech James Harden a Norman Powell, hvězdy týmu Kawhi Leonard, Paul Geroge a Russell Westbrook se však neprosadili. Leonard měl devět bodů, George sedm bodů a Westbrook dokonce jen bod a nechal se vyloučit.

Pavouk play off NBA