Cleveland si poradil s Orlandem a jako poslední postoupil z úvodního kola play off NBA

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Cleveland si poradil s Orlandem a jako poslední postoupil z úvodního kola play off NBA

Cleveland slaví postup do druhého kola play off NBA.
Cleveland slaví postup do druhého kola play off NBA.Profimedia
Cleveland se stal posledním účastníkem druhého kola play off NBA, sérii s Orlandem rozhodl domácím vítězstvím 106:94 v sedmém utkání a zvítězili 4:3 na zápasy. V semifinále Východní konference se Cavaliers utkají s vítězem základní části Bostonem, série začne v úterý v hale Celtics.

Cleveland – Orlando 106:94

Clevelandu se v rozhodujícím utkání povedl obrat z osmnáctibodové ztráty, ve které se ocitl ve druhé čtvrtině (29:47). Nakonec ale Cavaliers potvrdili platnost pravidla, podle kterého v sérii vyhrávaly pouze domácí týmy. Vyrovnat se jim podařilo ještě během třetí čtvrtiny a po tříbodovém koši Maxe Struse, který dvě a půl minuty před poslední přestávkou zlomil nerozhodný stav 68:68, už před sebe soupeře nepustili. Sérii v play off vyhráli po šesti letech.

Hlavním strůjcem úspěchu Cavaliers byl autor 39 bodů a 9 doskoků Donovan Mitchel. Hvězdný rozehrávač, který při porážce v minulém utkání nastřílel rovnou padesátku bodů, v zápase proměnil 15 ze 17 trestných hodů, v klíčové třetí čtvrtině zatížil konto soupeře 17 body. Sekundoval mu pivot Evan Mobley s 11 body a 16 doskoky. Hvězdou Magic byl křídelní hráč Paolo Banchero, který zaznamenal 38 bodů včetně 15 šestek a přidal 16 doskoků.

Výsledky play off NBA