Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zverev vynechá US Open, potvrdili organizátoři. Na kurty ho nepustí nedoléčený kotník

Aktualizováno
Zverev vynechá US Open, potvrdili organizátoři. Na kurty ho nepustí nedoléčený kotník
Zverev vynechá US Open, potvrdili organizátoři. Na kurty ho nepustí nedoléčený kotníkProfimedia
Německý tenista Alexander Zverev (25) odřekne podle deníku Bild účast na grandslamovém turnaji US Open. Druhý hráč světového žebříčku se stále plně nezotavil ze zranění kotníku, které si přivodil během červnového Roland Garros. O svém rozhodnutí by měl pětadvacetiletý Zverev informovat dnes. US Open začne v New Yorku 29. srpna.

"Vrátím se, až budu nejen stoprocentně fit, ale až budu moci i vyhrát turnaj," citoval Zvereva deník Bild, který dnes přinesl informaci o jeho chystaném odhlášení. To později potvrdili organizátoři. Zvereva nahradí v turnaji Američan Stefan Kozlov.

Olympijský šampion z Tokia Zverev nyní plánuje návrat na kurty v polovině září, kdy jsou na programu zápasy Davisova poháru. V něm se bude jedna ze základních skupin hrát v jeho rodném Hamburku. Německý tým vyzve postupně Francii (14. září), Belgii (16. září) a Austrálii (18. září).

Program US Open

Zverev se zranil 3. června v semifinálovém utkání Roland Garros proti pozdějšímu vítězi Rafaelu Nadalovi, kdy si při skluzu na antuce přetrhl v kotníku vnější vazy a musel na operaci. Přestože rehabilitace pokračovala podle plánu, US Open pro něj začíná příští týden příliš brzy.