Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zmar českých gólmanů. Reprezentanti ve svých klubech nechytají nebo si vůbec nenašli angažmá

Jaroš je v Liverpoolu až trojkou.
Jaroš je v Liverpoolu až trojkou.Profimedia
Matěj Kovář (24) je v Leverkusenu dvojkou, Jindřich Staněk (28) je dlouhodobě zraněný, Vítězslav Jaroš (23) v Liverpoolu trojkou, Aleš Mandous (32) je ve Slavii dvojkou a trojice Tomáš Vaclík (35), Jiří Pavlenka (32) a Tomáš Koubek (32) hledá angažmá. Tak vypadá momentální nelichotivá situace gólmanů, kteří se v posledních třech letech prostřídali v bráně české reprezentace.

Nové působiště si hledá i další zkušený brankář s bohatou zahraniční zkušeností Tomáš Holý, vycházející kometa Antonín Kinský byla upřednostněna pro národní tým do 21 let, další naděje Jiří Letáček neodchytal v novém působišti v Getafe jediný soutěžní zápas a český brankář se zřejmě nejlepší formou v posledních měsících Václav Hladký z druholigového anglického Burnley na svou šanci být poprvé pozván do reprezentace stále čeká.

I tento souběh všech neblahých okolností vedl k tomu, že na nedávno odehrané zápasy Ligy národů v Gruzii a s Ukrajinou byli poprvé v kariérách pozváni brankáři Jakub Markovič a Adam Zadražil, kteří kryli záda Kovářovi.

Vaclíkovy předchozí sezony.
Vaclíkovy předchozí sezony.Livesport

Někdejší dlouholetá jednička národního týmu Vaclík, která na jaře pomohla ve druhé španělské lize k záchraně Albacete, hledá nové angažmá opět ve Španělsku, což prozradil 35letý gólman i na konci srpna.

"Nebudu lhát. Byl bych rád, kdyby se to rozseklo a já už někam patřil. Na druhou stranu mám podobnou zkušenost z loňska, takže jsem věděl, že to může přijít. Upřímně jsem si myslel, že všechno bude vyřešené trochu dřív, ale dopadlo to takhle," řekl zkušený gólman.

Po sedmi sezonách skončil v bundesligových Brémách 32letý Jiří Pavlenka, protože v té poslední přišel o pozici jedničky. I stejně starý Tomáš Koubek se po letech na pozici dvojky v Augsburgu rozhodl jít jinou cestou.

"Je čas na přesun někam, kde budu pravidelně chytat. Jednoduché rozhodnutí to ale nebylo," uvedl Koubek po sezoně pro oficiální stránky Augsburgu, od té doby však nové angažmá také nenašel.

Podobně na tom je i další 32letý gólman Tomáš Holý, kterému vypršela po sezoně smlouva v třetiligovém Carlisle, kde přišel o pozici jedničky. "Nastal čas na návrat domů. Ozvaly se týmy z Kypru či Polska," uvedl webu inFotbal v červenci, od té doby si však nové působiště také nenašel.

Fotbalové přestupy ONLINE