Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zlatá Vojtová! Česká slalomářka vyhrála závod v kayakcrossu na SP v Tacenu

Veronika Vojtová zvládla všechny čtyři vyřazovací jízdy a dočkala se titulu.
Veronika Vojtová zvládla všechny čtyři vyřazovací jízdy a dočkala se titulu.Profimedia
Vodní slalomářka Veronika Vojtová (33) vyhrála závod v kayakcrossu v Tacenu a v nové olympijské disciplíně slaví poprvé zlato ve Světovém poháru. Česká kajakářka ve finále předčila i domácí Evu Terčeljovou (31) a australskou hvězdu Jessicu Foxovou (29), jež skončila třetí.

Vojtová je z roku 2019 mistryní světa v extrémním slalomu z Prahy, tehdy se jel v Troji po skončení Světového poháru. V Tacenu zvládla v neděli všechny čtyři vyřazovací jízdy a dočkala se titulu po osmém místě v sobotním individuálním závodu.

"Ráno po slalomu jsem neměla moc energie a kayakcross je těžká disciplína. A finále bylo nejtěžší. Je to bláznivé," řekla Vojtová v televizním rozhovoru. V kontaktní disciplíně navázala na týden staré stříbro Terezy Fišerové z Prahy a po třech pohárových závodech je Vojtová v pořadí SP třetí.

Fišerová klesla po nedělní absenci na pátou pozici. Mezi muži vypadli druhý kajakář sobotního závodu Vít Přindiš, Ondřej Tunka i Jakub Krejčí ve čtvrtfinále. Seriál bude pokračovat až na přelomu srpna a září v Seu d'Urgell.

Zmínky