Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zeman oslavil první gól: Je fajn uspět na počest nejlepšího střelce pardubické historie

Tomáš Zeman slaví svůj první extraligový zásah.
Tomáš Zeman slaví svůj první extraligový zásah.Profimedia
Plzeňští hokejisté na ledě extraligového lídra v Pardubicích vedli a až do konce předehrávky 42. kola Tipsport extraligy mohli pomýšlet na bodový zisk. Kýženého vyrovnání se však nedočkali. Nakonec prohráli těsně 3:4 a Dynamo tak v probíhajícím ročníku ani jednou ze čtyř pokusů neobrali o body. Svůj první gól v nejvyšší soutěž oslavil Tomáš Zeman (21).

U obou gólů Plzně v první třetině byl kapitán Jan Schleiss. Zatímco úvodní část vyhráli Západočeši 2:1, tak po té druhé už o dva góly prohrávali. "Rozhodla pětiminutovka v závěru druhé třetiny. Nevyhodili jsme puky ven, domácí měli tlak a prostřídali. Pak dali tři góly a odskočili," řekl Schleiss po utkání novinářům.

Utkání Pardubice – Plzeň 4:3

V posledním dějství hosté snížili, ale zároveň nevyužili dvě přesilovky, což se ukázalo jako rozhodující. "Dali jsme gól, makali jsme, ale přesilovkou jsme si nepomohli. I na konci jsme to měli na hokejkách. To už je o tom, jestli to trefíme. Rozhodla ta druhá třetina," zopakoval Schleiss.

Za Pardubice v úvodu skóroval jednadvacetiletý Tomáš Zeman, jenž vstřelil svůj první gól v extralize. "Už jsem měl nějaké šance v předchozích zápasech, dost jsem na to myslel. Patrik Poulíček tečoval střelu, já už jsem jen dával do prázdné branky. Je to úleva, asi to bylo vidět i na mé radosti," odtušil Zeman.

V posledních zápasech nastupuje ve třetí formaci vedle Patrika Poulíčka a Mateje Pauloviče. "Jsem rád, že se nám daří. Hlavní však je, že vyhráváme jako tým," dodal Zeman.

Svůj gól vstřelil navíc při speciálním večeru, kdy bylo slavnostně vyřazeno číslo Petra Sýkory. "Byl to krásný večer. Trochu mě mrzí, že jsme nemohli vidět celý ceremoniál, ale na konci už jsme byli součástí," pochvaloval si Zeman. "Je fajn dát gól na počest nejlepšího střelce pardubické historie. Když mi bylo třeba deset, tak jsem chodil s tátou na hokej. Petr Sýkora dával góly, tak jsem k němu trochu vzhlížel," prozradil Zeman.

Tabulka Tipsport extraligy.
Tabulka Tipsport extraligy.Livesport