Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zápas týdne: Lewandowski vyšel naprázdno a Barcelona remizovala s Vallecanem

Aktualizováno
Robert Lewandowski se proti Vallecanu neprosadil ani z této skrumáže.
Robert Lewandowski se proti Vallecanu neprosadil ani z této skrumáže.Profimedia
Vstup do La Ligy nezastihl Barcelonu v nejlepším rozpoložení. Tým s řadou posil v čele s Robertem Lewandowským (33) na Camp Nou jen remizoval s Vallecanem a přestože jej předčil prakticky ve všech statistikách, větší šance měli hosté. Naopak “Barca” místo závěrečného tlaku nabídla divákům spíš křeč a navíc dohrávala v deseti.

Brzy po startu utkání předvedl Lewandowski své nesporné kvality, když si do vápna naběhl na přihrávku a z bezprostřední blízkosti přeloboval gólmana. Situaci ovšem předcházel ofsajd. Další velkou možnost Katalánců měl na noze Ousmane Dembélé. Na bránícího protihráče předvedl povedenou zasekávačku, ale následná střela byla pouze "pohlazením" pro rukavice brankáře Stoleho Dimitrievského.

Barcelona tak jakous takous herní převahu nedokázala proměnit ve vedení, navíc v největší šanci první půle se ocitl Alvaro Garcia z Vallecana. Po skvělé individuální akci vypálil z bezprostřední blízkosti, ale Marc-Andre ter Stegen jej parádně vychytal. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Statistiky zápasu Barcelona - Vallecano

Po změně stran o sobě dalo znovu vědět Vallecano, když individuální akci předvedl Sergio Camello. Nejprve si poradil s obranou Barcy, ale následně se po kličce na Ter Stegena dostal do příliš ostrého úhlu. Na druhé straně vyslal zpoza pokutového vápna ostrý projektil Sergio Busquets, dobře mířenou střelu si však vychutnal domácí gólman.

V 82. minutě měl rozhodnutí na kopačce "Lewa". Vně pokutového území se pokusil o umístěnou střelu na zadní tyč, ale jeho zakončení jen o centimetry proletělo mimo branku. V závěru se do nadějné pozice dostal Pierre-Emerick Aubameyang, ovšem za již překonaného gólmana zasahoval jeden z obránců.

Zmar Blaugranas korunoval červenou kartou po zásahu loktem v nastavení Busquets. A mohlo být ještě hůř, hostující Salvi Sanchez totiž dostal míč za brankovou čáru. Gól však neplatil kvůli ofsajdu.

Livesport hráč utkání: Stole Dimitrievski (Vallecano)