Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jihlava ve druhé lize porazila Táborsko, vyhrála i Sparta B. Do čela jde Líšeň

Aktualizováno
Tomáš Schánělec se pokouší proklouznout mezi hráči Chrudimi.
Tomáš Schánělec se pokouší proklouznout mezi hráči Chrudimi.Twitter AC Sparta Praha
Táborsko ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE padlo v Jihlavě 0:3 a v sezoně zůstává bez vítězství, naopak Vysočina se v neúplné tabulce posunula o skóre na druhé místo. To první si před nedělními zápasy uzmula Líšeň, která v moravské bitvě o lídra druhé ligy vyhrála ve Vyškově. Druhý triumf v řadě si připsala rezerva Sparty, byť v Chrudimi inkasovala, když hrála proti deseti. Opava veze tři body z Vlašimi, další utkání 5. kola mezi Příbramí a Prostějovem bylo odloženo kvůli podmáčenému hřišti.

Jihlavu poslal do vedení po půl hodině hry obránce Tomáš Svoboda a po změně stran přidali další góly kapitán Lukáš Zoubele a Miroslav Tureček. Vysočina vyhrála potřetí v ročníku a bodově dotáhla nejlepší týmy tabulky Vyškov. Naopak trápící se svěřenci trenéra Radoslava Kováče z Táborska prohráli potřetí za sebou a patří jim 14. místo.

Statistiky zápasu Jihlava –⁠ Táborsko

Líšeň dokázala otočit duel proti Vyškovu a na hřišti v Drnovicích zvítězila 2:1. Domácí sice poslal do vedení Ondřej Vintr, jenže hosté z Brna otočili zápas díky dvěma proměněným penaltám Adriána Čermáka, a ve druhé lize tak zůstali bez porážky.

Statistiky zápasu Vyškov – Líšeň

Sparťanská omladina zvítězila na hřišti Chrudimi 2:1. Střelecký účet hostů otevřel ještě v prvním poločase po přihrávce Patrika Vydry kapitán Petr Pudhorocký. Po změně stran rozhodl utkání svou premiérovou trefou ve druhé lize Adam Goljan.

Za domácí, kteří dohrávali bez vyloučeného Josefa Koželuha, v závěru snížil David Látal, na víc už se ale Chrudim nezmohla. Rezerva Sparty, která před sezonou prodělala značnou obměnu kádru, se tak po zlepšeném výkonu dočkala druhého triumfu v řadě. Minule porazila Vlašim.

Statistiky zápasu Chrudim – Sparta B

Opava zvítězila na hřišti Vlašimi 1:0, druhé vítězství v ročníku zařídil Slezanům v 54. minutě Miloš Kopečný. Středočeši jsou tak nadále bez bodu na posledním místě tabulky, což je pro účastníka květnové hrané baráže o postup do nejvyšší soutěže nečekaně špatný vstup do sezony.

Přehled zápasu Vlašim – Opava

Zápas v Příbrami měl začít v pátek v 18:00, ale... "Průtrž mračen hodinu před výkopem zápasu nalila hektolitry vody na hřiště stadionu Na Litavce," uvedl středočeský klub na twitteru. Kvůli nezpůsobilým hřištím po silném dešti už minulou sobotu nehrála Dukla s Varnsdorfem a v nejvyšší soutěži Bohemians 1905 s Hradcem Králové. Toto utkání se odehrálo v pondělí.

Tabulka FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY