Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Žabiny v Evropském poháru podlehly Montpellieru, USK v EL porazilo Szekszárd

Aktualizováno
Žabiny v Evropském poháru podlehly Montpellieru, USK v EL porazilo Szekszárd
Žabiny v Evropském poháru podlehly Montpellieru, USK v EL porazilo SzekszárdProfimedia
Žabiny Brno vstoupily do Evropského poháru basketbalistek těsnou porážkou s Montpellierem. Čtvrtfinalistovi minulého ročníku Evropské ligy podlehly 87:90 po druhém prodloužení. Tahounkou brněnských basketbalistek byla Elissa Cunaneová, která zapsala double double za 17 bodů a 10 doskoků. Hráčky USK vstup do Evropské ligy zvládly, maďarský Szekszárd doma porazily 82:71.

Nejlepší střelkyní domácího týmu byla s 20 body Natálie Stoupalová, která proměnila mimo jiné tři z pěti tříbodových pokusů. V závěru zápasu však Žabinám chyběla, protože se v prvním prodloužení vyfaulovala. Kvůli pěti osobním chybám skončil zápas ještě dříve pro Elišku Hamzovou.

Stoupalové sekundovaly americké hráčky Cunaneová a Bria Holmesová, které daly po 17 bodech. Montpellier táhla jejich krajanka Haley Petersová, jež nastřílela 34 bodů a přidala 14 doskoků.

Statistiky zápasu Žabiny Brno - Montpellier

Zápas poslala do prodloužení 1:11 minuty před koncem čtvrté čtvrtiny trojkou Nikolina Kněževičová. V závěru první nastavené pětiminutovky brněnský tým prohrával o čtyři body, ale Cunaneová 13 sekund před sirénou trojkou snížila na 76:77. Petersová pak proměnila pouze jeden ze dvou trestných hodů a Žabiny nabídnutou šanci využily. Holmesová úspěšným nájezdem do koše s klaksonem vyrovnala.

Koncovka druhého prodloužení už vyšla lépe Montpellieru. Kněževičová neuspěla s trojkou, zatímco Mamignan Touréová ji proměnila. Trestné hody na obou stranách pak už jen upravily skóre.

Za Pražanky pálila kapitánka

Basketbalistky USK Praha vstoupily do nového ročníku Evropské ligy vítězné, Szekszárd porazily o 11 bodů. Nejlepší střelkyní českých mistryň byla s 28 body kapitánka Teja Oblaková. Alyssa Thomasová zaznamenala s 15 body, 15 doskoky a 10 asistencemi triple double, Valériane Vukosavljevičová měla se 17 body a 12 doskoky double double. Hostujícím hráčkám nestačilo 27 bodů Victorie Viviansové.

Statistiky utkání USK Praha – Szekszárd

Svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové, které skončily v minulém ročníku čtvrté, navázaly na dvě loňské výhry nad Szekszárdem. V dalším utkání skupiny A se USK za týden představí na hřišti Valencie.