Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Z Baníku do Jihlavy. Novým trenérem fotbalistů druholigové Vysočiny je Smetana

Ondřej Smetana ještě během působení v Baníku.
Ondřej Smetana ještě během působení v Baníku.Profimedia
Jihlavské fotbalisty povede ve druhé lize kouč Ondřej Smetana (40), který do dubna trénoval v nejvyšší soutěži Baník Ostrava. Na lavičce osmého týmu tabulky vystřídal Jana Kameníka. U týmu Vysočiny bude Smetana debutovat v sobotu na hřišti lídra soutěže Příbrami.

"Nejdu do neznámého prostředí, protože jsem Jihlavu několikrát viděl a pokládám ji za zajímavý klub ve fungujícím fotbalovém prostředí. Trénování a atmosféra ligových zápasů už mi chyběly," uvedl Smetana na webu jihlavského klubu. Jeho asistentem bude Michal Vávra, který se k A týmu přesune od dorostu.

Baník trénoval Smetana víc než rok, předtím koučoval v druhé lize na jaře 2020 mateřské Vítkovice. "Líbila se mi práce, kterou odváděl v Ostravě. Přestože šlo o jeho premiérové angažmá v první lize, prezentoval se s Baníkem velmi zajímavým ofenzivním fotbalem a bojoval o pohárové příčky. Jde o velmi ambiciózního a pracovitého trenéra. Věřím, že může pomoci FC Vysočina, tak i my jemu do další trenérské dráhy," řekl předseda představenstva jihlavského klubu Lukáš Vaculík.

Jako hráč působil Smetana v Liberci a Slovácku, ale také ve Slovanu Bratislava, v Belgii, v Německu a na Kypru.