Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vždycky se něco pokazí, musíme si s týmem promluvit. Leclerc nechápe rozhodnutí Ferrari

Vždycky se něco pokazí, musíme si s týmem promluvit. Leclerc nechápe rozhodnutí Ferrari
Vždycky se něco pokazí, musíme si s týmem promluvit. Leclerc nechápe rozhodnutí FerrariProfimedia
V 31. kole Velké ceny Maďarska F1 se Charles Leclers (24) dostal do vedení a měl nakročeno k tomu, aby zopakoval triumf z předminulé GP v Rakousku. Jenže pak přišlo špatné rozhodnutí jeho stáje Ferrari a monacký pilot se propadl na konečnou šestou příčku. “Vždycky se něco pokazí, musíme si s týmem promluvit,” uvedl po závodě rozladěně.

Podle agentury Reuters Leclerc žádal Ferrari, aby mohl v době, kdy jel v čele, zůstat na středně tvrdých pneumatikách. Místo toho byl poslán do boxů, kde mu mechanici obuli tvrdou sadu. “To rozhodnutí mě překvapilo a stálo mě závod,” ulevil si.

“Všechno bylo pod kontrolou a pak z nějakého důvodu musíme přejít na hardy. Proč? To ještě nevím. Musím si promluvit s týmem, na středních pneumatikách jsem se cítil velmi silný,” pokračoval.

Do vysílačky prý tým ujišťoval, že měnit obutí nepotřebuje. “Říkal jsem, že na těchto pneumatikách chci zůstat co nejdéle, protože jsem z jízdy měl dobrý pocit. Nevím, proč se rozhodli jinak,” opakoval s tím, že například jezdci Alpinu jeli v té době na tvrdé sadě a očividně se s ní trápili.

Porjděte si výsledky a statistiky z Velké ceny Maďarska

Není to poprvé v současné sezoně formule 1, co se Leclerc potýkal s komplikacemi problémy. “Mám pocit, že se pořád něco nedaří. Spolehlivost, chyby, cokoli. Je to frustrující a musíme se zlepšit jako celek,” vzkázal pilot, který na průběžného lídra šampionátu a vítěze z Maďarska Maxe Verstappena ztrácí už 80 bodů.

“Pokud nepřestaneme dělat chyby, nemůžeme na titul ani pomyslet,” uzavřel Leclerc.