Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vyškov remizoval v Třinci, Prostějov rozdrtil Táborsko. Líšeň nasadila do trháku

Aktualizováno
Vyškov remizoval v Třinci, Prostějov rozdrtil Táborsko. Líšeň nasadila do trháku
Vyškov remizoval v Třinci, Prostějov rozdrtil Táborsko. Líšeň nasadila do trhákuProfimedia
V 8. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizoval Vyškov 1:1 v Třinci a Slezané se po minulém nepovedeném ročníku, kdy se zachraňoval na poslední chvíli, drží ve středu tabulky. Prostějov doma znemožnil Táborsko 5:0, když čtyři góly nasázel ve druhém poločase. Do šestibodového trháku se dostala Líšeň, která doma porazila Jihlavu 2:0.

Domácí do utkání dobře vkročili. Už ve druhé minutě propadl z levé strany centrovaný míč k Tomáši Jursovi a zkušený záložník jej poslal pod břevno. Vyškov si šanci vytvořil až těsně před pauzou a hned vyústila ve srovnávací branku. Střílený centr Alexise Aléguého uklidil do sítě Bienvenue Kanakimana a ukončil tak třízápasovou sérii Slezanů na domácím stadionu.

Statistiky utkání Třinec – Vyškov

O drtivém vítězství Prostějova rozhodl v prvním poločase skvěle hrající Vasil Kušej, a zařídil tak Hanákům posun ze sestupových pozic. Naopak Jihočeši klesli na 13. příčku o bod za svého soupeře. Obranu domácích jistě potěšilo, že se po sedmi soutěžních utkáních konečně dočkala čistého konta.

Statistiky utkání Prostějov – Táborsko

Ve šlágru 8. kola si Líšeň poradila s Jihlavou 2:0. Rozhodující branku si krátce po změně stran připsal David Machalík, pro kterého to byla premiérová trefa v aktuálním ročníku druhé nejvyšší soutěže. Domácí si triumfem pojistili postavení na špici nekompletní ligové tabulky, kde mají náskok už šesti bodů.

Statistiky utkání Líšeň – Jihlava

Tabulka F:NL