Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Výprodej talentů pokračuje. Po Alijagičovi opouští Slavii i Samek, zamíří do Serie A?

Daniel Samek patřil na podzim mezi slávistické stálice.
Daniel Samek patřil na podzim mezi slávistické stálice.Profimedia
Nejprve to vypadalo, že se Daniel Samek (18) vydá na hostování v rámci nejvyšší české soutěže. Realita je však jiná, neboť talentovaný středopolař pražské Slavie se má v nejbližších hodinách upsat nováčkovi italské Seria A z Lecce. Mládežnický reprezentant Česka tak napodobí dalšího talentovaného slávistu Denise Alijagiče (19), který před sezonou zamířil z Edenu do řeckého Olympiakosu.

V minulé sezoně nastoupil celkem do 28 zápasů, pro tu aktuální si však místo v základní sestavě pražské Slavie nevybojoval. Řeč je o Danielu Samkovi, velkém talentu českého fotbalu, který s největší pravděpodobností v příštích hodinách opustí Fortuna ligu.

Zájem o jeho služby měla Mladá Boleslav, v jejíž dresu by teprve osmnáctiletý středopolař rok hostoval. Skutečnost však nabrala úplně jiný směr. Sešívaní zaregistrovali vážný zájem z jihu, neboť do Edenu přilétla nabídka ze slavné Serie A.

Z Itálie se ozval nováček tamní nejvyšší soutěže Lecce a podle renomovaného novináře Fabrizia Romana, který pravidelně informuje fotbalové fanoušky po celém světě o dění na přestupovém trhu, je přestup talentovaného Čecha na spadnutí.

"Talent Slavie Praha Daniel Samek přistane v nejbližších hodinách v Itálii, aby dokončil svůj trvalý přesun do Lecce. Smlouvu podepíše do roku 2026," napsal Romano na své sociální sítě. Výše nabídky je zatím neznámá, dá se však očekávat, že se bude pohybovat kolem dvou milionů eur (asi 50 milionů korun).

Opustí Slavii po odchodu Denise Alijagiče, jenž před sezonou zamířil do řeckého Olympiakosu, další velký talent?