Výkony fotbalistů v reálném čase! Livesport spouští živý rating hráčů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Výkony fotbalistů v reálném čase! Livesport spouští živý rating hráčů

I takhle se může vyvíjet živý rating fotbalistů.
I takhle se může vyvíjet živý rating fotbalistů.AFP/Livesport
Na Livesportu jste zvyklí vídat hodnocení fotbalistů po odehraných zápasech. Službu, která našim uživatelům dává další kontext o vývoji zápasu a výkonech hráčů a týmů, teď posouváme ještě dál. Spouštíme totiž živý rating, který můžete sledovat v průběhu celého utkání. Nová funkce je dostupná v prohlížeči i v aplikaci pro iOS a Android.

Naše hodnocení jsme se snažili udělat unikátní a skutečně živé - maximálně zohledňuje výkonnost hráče čistě za jeho odehraný čas. V praxi to znamená, že když hráč dá po 15 minutách dva góly, může mít v tu chvíli rating 10, pokud ho ale nebude “živit” dalšími dobrými věcmi v průběhu zápasu, bude mu časem klesat.

Základní podmínkou je, že hráč musí na trávníku strávit alespoň deset minut, přičemž do této doby se nezapočítává nastavený čas. Každý z fotbalistů automaticky začíná s výchozí známkou, jejíž hodnota je 6. Maximálně se, při naprosto mimořádném výkonu, může dostat na hodnotu 10.

Hodnocení ovlivňují především individuální statistiky. Každá z nich má určitou váhu, která může být kladná a přidávat desetiny navíc (góly, střely na branku, úspěšné přihrávky, vyhrané souboje, obranné zákroky), ale samozřejmě také záporná – ta naopak známku sráží (fauly, obdržené karty, prohrané souboje).

Stupnice hodnocení výkonů.
Stupnice hodnocení výkonů.Livesport

Zásadní roli samozřejmě hraje také to, kde přesně fotbalista nastupuje. Každá pozice má na hřišti své úkoly, pro brankáře jsou logicky zásadní jiné statistiky než třeba pro záložníka. Rozlišení postů tím pádem patří mezi faktory, které bere systém výpočtu v potaz. Totéž platí také pro týmové statistiky, jako je počet střel na branku, i pro konečný výsledek zápasu. Koneckonců u sestavy najdete i rating týmu, který se počítá jako průměr známek všech hráčů.

Live rating je dostupný ve více než 120 fotbalových soutěžích po celém světě včetně evropských pohárů.

Zmínky