Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vše nasvědčuje tomu, že se Sandro zápasu s Chorvatskem nezúčastní, prohlásil Tite

Vše nasvědčuje tomu, že se Sandro zápasu s Chorvatskem nezúčastní, prohlásil Tite
Vše nasvědčuje tomu, že se Sandro zápasu s Chorvatskem nezúčastní, prohlásil TiteReuters
Trenér Tite (61) ve čtvrtek uvedl, že levý obránce Brazílie Alex Sandro (31) se ještě plně nezotavil ze zranění a jeho účast v pátečním čtvrtfinále proti Chorvatsku je nejistá.

Alex Sandro byl vystřídán v 86. minutě druhého zápasu skupiny G proti Švýcarsku se svalovým problémem v levém kyčelním kloubu. Kvůli tomu následně zmeškal zápasy s Kamerunem a Jižní Koreou.

Podle Titeho by navíc v pátek mohl vynechat třetí zápas v řadě, a to i kdyby se mu podařilo ve čtvrtek odpoledne dobře potrénovat. "Vše nasvědčuje tomu, že se Alex Sandro zápasu s Chorvatskem nezúčastní," řekl Tite na tiskové konferenci. "Má jiné zranění (než zranění kotníku, které utrpěli Neymar a Danilo). Musí ještě trochu zapracovat, musím se poradit s lékařským a fyziologickým týmem. Bude záležet na dnešním odpoledni," dodal brazilský kouč.

Neymar s Danilem jsou zpět

Útočník Neymar a obránce Danilo utrpěli zranění kotníku při úvodní výhře Brazílie nad Srbskem (2:0), což znamenalo, že zmeškali výhru 1:0 nad Švýcary a také porážku 0:1 od Kamerunu, kde trenér Tite výrazně prostřídal svůj tým, aby pošetřil klíčové hráče.

Zmíněné duo opět nastoupilo na trávník v pondělním utkání Brazílie s Jižní Koreou (4:1) a podle Titeho jsou nyní zcela zdraví. Danilo by měl opět nastoupit na levé straně obrany, pokud nebude moci hrát Alex Sandro. Brazílie už na šampionátu nemá více levých beků, neboť Alex Telles, jenž mohl být další alternativou pro trenéra Titeho, si v zápase proti Kamerunu zranil koleno a MS v Kataru pro něj skončilo.

Aktivita Alexe Sandra proti Srbsku
Aktivita Alexe Sandra proti SrbskuOpta by Stats Perform

"Doufám, že (Alex Sandro) bude moci dobře trénovat a bude k dispozici," řekl Danilo na tiskové konferenci. "Jsem zdravý a vyhovuje mi hrát na všech třech obranných postech. Věřím, že brzy přejdu do středu obrany, protože se tam v Juventusu cítím velmi dobře," prohlásil Danilo.

Střední obránce Éder Militao, který nahradil Danila na pravém beku proti Švýcarsku a na stejné pozici hrál i proti Jižní Koreji, pravděpodobně zůstane v základní sestavě, dokud se nevrátí Sandro.