Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vrána si vyjednal volno, pak partnerce Ogrodníkové fandil přímo z tribuny Stade de France

Petr Vrána se synem a partnerkou Nikolou Ogrodníkovou.
Petr Vrána se synem a partnerkou Nikolou Ogrodníkovou.Profimedia
Kapitán třineckých hokejistů Petr Vrána (39) si vyjednal volno, aby mohl sledovat olympijské zápolení své partnerky Nikoly Ogrodníkové (33). Se synem Leem tak byli přímo na tribuně Stade de France, když česká oštěpařka vybojovala nečekaný olympijský bronz.

Mistrovští Oceláři už zahájili přípravu na novou sezonu, ale Vrána s účastí v Paříži počítal dlouho dopředu. "S malým jsem tady byl čtyři, pět dní. Říkal jsem už po Vánocích, že na olympiádu, pokud to vyjde, pojedu. A jsem za to hrozně rád, že jsme měli tu možnost tady být. Zítra ráno jedeme domů, zpátky do práce," řekl novinářům.

Věřil, že v klubu mimořádnou situaci chápou. I další třinečtí hokejisté na dálku Ogrodníkové fandili. V průběhusoboty dali na sociální sítě video, v němž odhazují hokejky jako oštěpy.

Vrána se synem sledovali soutěž dole na tribuně přímo za sektorem. "Měli jsme lístky na druhou stranu, ale ukecali jsme lidi a seděli jsme celý závod tady. Malý má zážitek na celý život, já taky. Atmosféra tady, to je neskutečné. Nevím, kolik je tady lidí, šedesát, sedmdesát tisíc, to je prostě pecka. A aby se udělala medaile... Já mám hroznou radost," prohlásil devětatřicetiletý útočník.

Díky vztahu s Ogrodníkovou proniká do tajů nejúspěšnější české atletické disciplíny. "Když si to člověk zkusí osobně, tak si uvědomí, jak je to strašně technicky i fyzicky náročný sport. Načasovat ten pohyb a odhod je tak neskutečně těžké, že si někdy říkám, že jsem občas závody komentoval neskutečně naivně. Je to strašně těžké, a klobouk dolů, co holky a kluci v tom oštěpu dělají," dodal.

Denní program a výsledky OH v Paříži