Vondroušová v Linci nezaváhala, Nosková první zápas v roli členky TOP 50 nezvládla

Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vondroušová v Linci nezaváhala, Nosková první zápas v roli členky TOP 50 nezvládla

Nosková v Linci vypadla v prvním kole.
Nosková v Linci vypadla v prvním kole.Profimedia
Markéta Vondroušová (23) si i na třetím letošním turnaji poradila s úvodní soupeřkou, debut v Linci začala hladkou výhrou nad bulharskou kvalifikantkou Viktorijí Tomovovou. Naopak Linda Nosková (18) první zápas v roli členky TOP 50 žebříčku nezvládla a premiéra v rakouské hale pro ni skončila hned v úvodním kole. Mladá Češka nestačila 6:7, 2:6 na nebezpečnou belgickou halařku Alison Van Uytvanckovou (28).

Vondroušová – Tomovová 2:0

Vondroušová se loni v říjnu vrátila po půlroční pauze zaviněné zraněním a operací zápěstí, ale první turnaje na nejvyšším okruhu absolvovala až v lednu. Sokolovská rodačka si připsala dvě výhry v Adelaide i na Australian Open a to samé se jí může podařit v linecké hale, kde debutuje.

V úvodním kole si poradila 6:3, 6:3 s Tomovovou, Bulharku porazila jednoznačně i v prosinci na halové akci WTA 125k ve francouzském Angers.

Zatímco v úvodní sadě prohrála na podání jen pět fiftýnů a nečelila jediné brejkbolové hrozbě, ve druhé zaváhala na vlastním servisu dvakrát a jednou musela dohánět manko ztraceného podání. Brejk na 4:2 sice nepotvrdila, nicméně získala poslední dva gamy a po hodině a čtvrt postoupila.

Na své třetí čtvrtfinále na turnajích WTA za poslední rok bude útočit proti další kvalifikantce Rebece Masárové. Španělka se švýcarskými kořeny po více než dvou a půl hodinách udolala 4:6, 6:1, 7:6 nasazenou dvojku a bývalou finalistku Jekatěrinu Alexandrovovou.

Nosková – Van Uytvancková 0:2

Nosková na začátku ledna zazářila na silně obsazeném podniku v Adelaide, kde vyřadila dvě členky TOP 10, bývalou světovou jedničku Viktorii Azarenkovou a stopku jí vystavila až ve finále pozdější šampionka Australian Open Aryna Sabalenková. Vsetínská rodačka o dva dny později vypadla v prvním kole kvalifikace úvodního grandslamu sezony, nicméně v uplynulém týdnu na sebe znovu upozornila, když v Lyonu z kvalifikace suverénně prošla do čtvrtfinále a zajistila si debut v TOP 50.

Už ve druhém zápase po sobě ale nepotvrdila roli favoritky. Po pátečním čtvrtfinálovém nezdaru s Camilou Osoriovou neuspěla v úterý v úvodním kole další halové akce v Linci, v Rakousku byla nad její síly Van Uytvancková. Na své čtvrté čtvrtfinále na této úrovni tak Nosková zatím nedosáhne a v pondělí se možná se členstvím v nejlepší padesátce pořadí rozloučí.

Od začátku tahala za kratší konec. V úvodním dějství sice zlikvidovala manko dvou brejků a soupeřce nedovolila set ukončit na podání ani na třetí pokus, ovšem v tie-breaku byla jasně horší (3:7) a ve druhé sadě neuhrála po vedení 2:0 už ani jeden game. V utkání celkem šestkrát ztratila servis a po prvním i druhém podání získala méně než polovinu bodů.