Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vondroušová má za sebou operaci ramena, tenistka nehraje od začátku července

Vondroušová má před sebou rekonvalescenci.
Vondroušová má před sebou rekonvalescenci.FOTO OLIMPIK / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Tenistka Markéta Vondroušová (25) se podrobila operaci levého ramena, s nímž měla delší dobu problémy. Loňská vítězka Wimbledonu nehrála od 2. července a dnes na instagramu zveřejnila fotografii z nemocničního lůžka.

"S bolestí v rameni bojuju už pár měsíců a nebyla jiná možnost, než jít na operaci. Vše dobře dopadlo a brzy začnu rehabilitovat," napsala pětadvacetiletá tenistka, jež kvůli zdravotním problémům nemohla obhajovat stříbrnou olympijskou medaili a přišla také o poslední grandslam sezony US Open.

Vondroušová odehrála poslední zápas na wimbledonské trávě, kde coby obhájkyně trofeje vypadla hned v prvním kole se Španělkou Jessicou Bouzasovou. Operaci podstoupila s ramenem levé ruky, kterou hraje.

Zranění mívá často, první zákrok se zápěstím absolvovala v září 2019. Po finále na Roland Garros měla ruku přetíženou a zánět se jí rozvinul při přechodu na trávu. Následovala půlroční nucená pauza. A zápěstí ji opět trápilo předloni, tehdy po další operaci nehrála znovu přes půl roku.

Bývalá šestá hráčka světového žebříčku je nyní v pořadí dvouhry na 22. místě. "Uvidíme se zpět na kurtu šťastní a zdraví," napsala dnes sokolovská rodačka a loňská vítězka ankety Sportovec roku.