Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Litvínov po obratu připravil Vítkovice o čelo extraligy, Sparta natáhla vítěznou sérii

Aktualizováno
Litvínov po obratu připravil Vítkovice o čelo extraligy, Sparta natáhla vítěznou sérii
Litvínov po obratu připravil Vítkovice o čelo extraligy, Sparta natáhla vítěznou sériiProfimedia
Hokejisté Vítkovic ztratili ve 27. kole Tipsport extraligy nadějně rozehraný zápas s Litvínovem a promarnili i příležitost znovu vystřídat Pardubice v čele. Outsider ze dna tabulky otočil gólově bohaté utkání z 1:3 na konečných 5:3. Sparta prodloužila sérii výher už na osm, Mladou Boleslav zdolala 2:1 po trefě Vladimíra Sobotky (35) ze 49. minuty. Šestou výhru v řadě pak přidala Plzeň, když otočila utkání s Olomoucí na 5:4. České Budějovice udolaly Třinec 3:2 po nájezdech. Kometa se nadále trápí, další porážku zapsala s Karlovými Vary.

Litvínov – Vítkovice 5:3

Hokejisté dvanáctého Litvínova porazili doma druhé Vítkovice 5:3 a připsali si druhu výhru z posledních tří utkání. Ostravané nebodovali poprvé po 14 zápasech a zůstávají o bod za vedoucími Pardubicemi, které mohli v případě šesté výhra za sebou předstihnout. Ztratili ale vedení 3:1. Vítězství Litvínova zpečetil při soupeřově hře bez brankáře Pawel Zygmunt. Vítkovice nebodovaly poprvé od 18. října.

Přehled utkání Litvínov – Vítkovice

Třinec – České Budějovice 2:3pn

Hráči Českých Budějovic vyhráli na ledě Třince 3:2 po samostatných nájezdech a porazili úřadujícího mistra i potřetí v sezoně. Utkání rozhodl Tomáš Čachotský, který se gólově prosadil i v základní hrací době. Oceláři prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů.

Přehled utkání Třinec – České Budějovice

Plzeň – Olomouc 5:4

Hokejisté Plzně porazili Olomouc 5:4 a připsali si šestou tříbodovou výhru za sebou. V divoké přestřelce plné obratů nakonec hosty srazily dvě branky domácích během 67 sekund třetí třetiny. Vítěznou trefu zaznamenal v 54. minutě kapitán Indiánů Jan Schleiss. Gólem a dvěma přihrávkami mu zdatně sekundoval Adrián Holešinský. Na druhé straně čtvrtou porážku Kohoutů venku v řadě neodvrátily ani dvě asistence Lukáše Nahodila.

Přehled utkání Plzeň – Olomouc

Mladá Boleslav – Sparta 1:2

Sparťané zvítězili v Mladá Boleslavi 2:1. Pražané tak vyhráli i v osmém vystoupení od nástupu kouče Miloslava Hořavy na střídačku, během povedené série neztratili ani bod. O jejich dnešním triumfu rozhodl za vyrovnaného stavu 1:1 ve 49. minutě útočník Vladimír Sobotka. Domácí naopak vyšli potřetí za sebou naprázdno.

Přehled utkání Mladá Boleslav – Sparta

Kometa Brno – Karlovy Vary 2:3

Karlovy Vary vyhrály na ledě Brna 3:2 a zabraly po dvou prohrách za sebou. Na tříbodovém zisku Západočechů se dvěma brankami podílel Ondřej Beránek, z power play nevyužil šanci vyrovnat Martin Zaťovič, který minul prázdnou bránu. Energie poskočila na 10. místo, Kometa zůstala po sedmé prohře z posledních osmi zápasů na 7. pozici. S Energií padla poprvé v sezoně.

Přehled utkání Kometa – Karlovy Vary

Tabulka Tipsport extraligy.
Tabulka Tipsport extraligy.Flashscore