Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vítězové a poražení: Ronaldův rekord, historické vítězství San Marina a obránce mezi tyčemi

Cristiano Ronaldo slaví další gól v reprezentaci.
Cristiano Ronaldo slaví další gól v reprezentaci.Profimedia
Hlavní světové fotbalové soutěže mají v tuto chvíli první reprezentační přestávku sezony, to ovšem neznamená, že se na mezinárodní úrovni nic zajímavého nestalo. Pravidelná rubrika Livesport Zpráv si posvítila na vítěze a poražené víkendu. Kdo se jimi stal?

Vítěz: Cristiano Ronaldo

Nestárnoucí fenomén vstřelil za portugalskou reprezentaci už 132 gólů. Dva si připsal na úvod nového ročníku Ligy národů, kdy jeho tým dosáhl dvou vítězství 2:1 a udělal tak velký krok k postupu do další fáze soutěže.

V neděli se portugalský kapitán prosadil v posledních minutách zápasu proti Skotsku, které se zároveň stalo 48. reprezentací, proti níž skóroval. O dva dny dřív proti Chorvatsku oslavil útočník Al Nassru 900. gól v kariéře ve všech soutěžích.

Ronaldovy statistiky v národním týmu.
Ronaldovy statistiky v národním týmu.Livesport / Profimedia

Poražený: Columbus Crew

Americká MLS je bohatá na roztodivné události. A nejinak tomu bylo i tentokrát. Tým Columbus Crew hrál se Seattlem Sounders 0:0 až do chvíle, kdy byl před poločasem vyloučen brankář Abraham Romero.

Bez náhradního gólmana na lavičce musel trenér domácího týmu nasadit do branky obránce Seana Zawadzkého, jemuž neobvyklá pozice v sestavě viditelně nesvědčila. Ve druhé půli inkasoval třikrát během 10 minut a Columbus prohrál 0:4.

Vítěz: San Marino

Triumf San Marina 1:0 nad Lichtenštejnskem byl historický, neboť je prvním vítězstvím národního týmu za posledních 20 let. To minulé přišlo rovněž proti Lichtenštejnsku a rovněž stejným výsledkem.

Čtvrtek 5. září se tak zapsal do dějin malého města na severu Itálie, v jehož historii bude navždy zaznívat jméno Nicka Sensoliho, autora vítězného gólu utkání. San Marino je nejníž postaveným národním týmem v žebříčku FIFA...

Poražený: Švýcarsko

Po skvělém mistrovství Evropy, kde v osmifinále uštědřili lekci Itálii a ve čtvrtfinále byli vyřazeni Anglií až na penalty, začali Švýcaři své tažení Ligou národů hororově. A to nejen kvůli tomu, že prohráli dvakrát za sebou.

Fanoušky musel znepokojit už první zápas, kdy Švýcaři podlehli 0:2 v Dánsku. Ještě horší to bylo o tři dny později, kdy musel výběr Murata Yakina skousnout domácí debakl 1:4 s úřadujícími mistry Evropy ze Španělska. Ti navíc od 20. minuty hráli bez vyloučeného Le Normanda. Jenže v tu chvíli už hosté vedli 2:0...

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Enetpulse