Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Věřil jsem do poslední chvíle, řekl Hofmann po gólu z páté minuty nastavení

Stanislav Hofmann se raduje ze vstřeleného gólu ve svém jubilejním 200. utkání.
Stanislav Hofmann se raduje ze vstřeleného gólu ve svém jubilejním 200. utkání.ČTK
Na zápas 13. kola Fortuna ligy proti Teplicím dlouho nezapomene stoper Slovácka Stanislav Hofmann (32). Při svém jubilejním 200. utkání v nejvyšší soutěži rozhodl o domácím vítězství 2:1 brankou z páté minuty nastavení. Podle Hofmanna dostal jeho tým výtečnou vzpruhu před čtvrtečním duelem Evropské konferenční ligy s Kolínem nad Rýnem.

"Tohle jsou nejhezčí vítězství, lepší než 5:0, ta nestojí tolik sil. Dnes jsme si museli sáhnout na dno a odbojovat to do poslední minuty," řekl novinářům obránce.

O kulatém jubileu se dozvěděl v týdnu, pak na to podle vlastních slov zapomněl. Po zápase mu to znovu připomněl až reportér v televizním rozhovoru. "Ani mě to nenapadlo, když jsem hrál, ale o to víc si tento duel budu pamatovat," přiznal Hofmann s úsměvem.

Slovácko dotáhla k vítěznému obratu nejen obrovská bojovnost, ale i víra, že po Vechetově vyrovnání v 85. minutě mohou pomýšlet i na tři body. "Chvilku u lavičky jsme měli čas si říct, jak to udělat. Přečíslili jsme pravou stranu s Míšou Tomičem, Havlík se trochu zatáhl a pak mi nachystal parádní balón. Dlouho to padalo, soustředil jsem se, abych to trefil na bránu, poočku jsem sledoval Grigara a chtěl to poslat vedle něj," přiblížil Hofmann.

Přitom na domácí už mohla dopadat bezmoc a zoufalství, neboť po drtivém tlaku a šancích ne a ne proti Teplicím skórovat. "Já už jsem se bál, že spálíme všechno, gól nedáme a budeme na tom hůř, než jsme byli. Ale zlomili jsme to. Věřil jsem do poslední chvíle, chytli jsme druhý dech," uvedl odchovanec Mostu, působící v Uherském Hradišti už osmou sezonu.

Ve čtvrtek čeká Slovácko klíčová domácí bitva ve skupině Konferenční ligy s Kolínem nad Rýnem. "Ze čtvrtka na neděli je to víc nepříjemné, teď můžeme líp zregenerovat. Bude to pro nás zase svátek a podle toho se musíme nachystat," prohlásil Hofmann.

V lize skóroval podruhé za sebou, ale zatímco v Ostravě jeho branka k bodům nevedla, dnes zajistila Slovácku vítězství a posun na 10. místo tabulky. "Kdybychom to dnes nezvládli, byl by to velký problém, už by nám týmy před námi začaly odskakovat. Proto jsme šli za výhrou, která je hrozně důležitá jak pro ligu, tak pro pohár," zakončil Hofmann.

Statistiky utkání Slovácko – Teplice