Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Velký návrat bývalé reprezentační kapitánky. Suchanová se za Slavii blýskla 22 body

Velký návrat bývalé reprezentační kapitánky. Suchanová se za Slavii blýskla 22 body
Velký návrat bývalé reprezentační kapitánky. Suchanová se za Slavii blýskla 22 bodyProfimedia
Basketbalistka Kateřina Suchanová (33), rozená Elhotová, se při návratu na ligové palubovky blýskla 22 body proti KP Brno, těsnou porážku Slavie 71:72 však neodvrátila. Bývalá reprezentační kapitánka byla nejlepší střelkyní zápasu 12. kola, za více než 34 odehraných minut přidala dva doskoky a tři asistence. Hostujícímu týmu pomohla 19 body Anežka Kopecká (22). Pražanky zůstaly v tabulce sedmé, Královo Pole je o skóre třetí.

Vicemistryně světa z roku 2010 Suchanová se vrátila na palubovky po více než roční pauze a druhém porodu. Letos přivedla na svět syna Vojtěcha. Suchanová dosud strávila klubovou kariéru pouze v USK Praha, s nímž vyhrála v roce 2015 Evropskou ligu a posbírala 12 mistrovských titulů. Pětkrát ovládla také anketu pro nejlepší domácí basketbalistku roku.

Už v poločase měla na kontě 10 bodů. Přestože si KP vytvořilo v poslední čtvrtině devítibodový náskok, Suchanová vrátila v závěru po pěti proměněných trestných hodech Slavii na dostřel. O vítězství hostujícího týmu rozhodla proměněná šestka Evy Kopecké 10 vteřin před koncem, na niž už stihla reagovat Kateřina Rokošová jen dvoubodovou trefou s klaksonem.

Přehled zápasu Slavia – KP Brno 71:72

Další utkání odehraje Slavia až na začátku nového roku, 7. ledna se představí na palubovce Žabin Brno.