Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ve věku 39 let náhle zemřel Sol Bamba, bývalý reprezentant Pobřeží slonoviny

Sol Bamba byl oblíbenou postavou anglického fotbalu.
Sol Bamba byl oblíbenou postavou anglického fotbalu.Mark Kerton / PA Images / Profimedia
V devětatřiceti letech náhle zemřel bývalý fotbalový reprezentant Pobřeží slonoviny Sol Bamba. Informoval o tom turecký druholigový klub Adanaspor, který teprve od července trénoval.

"Náš trenér Souleymane Bamba, jehož postihly před pátečním zápasem proti Manise zdravotní problémy, byl odvezen do nemocnice, kde bohužel prohrál svůj boj o život," uvedl Adanaspor v prohlášení.

V roce 2021 byl Bambovi diagnostikován Non-Hodgkinův lymfom a tehdejší obránce Cardiffu podstoupil chemoterapii. O čtyři měsíce v květnu uvedl, že se z rakoviny krve vyléčil, a ještě pokračoval ve fotbalové kariéře.

Francouzský rodák Bamba je odchovancem Paris Saint-Germain, kde se však na profesionální úrovni neprosadil. Dlouhá léta působil v Británii, například ve skotských klubech Dunfermline a Hibernian a také v Anglii v Leicesteru, Leedsu či Middlesbrough. V Leedsu byl kapitánem, velšskému Cardiffu pomohl do Premier League. Hrál také za Trabzonspor a Palermo.

Dres Pobřeží slonoviny oblékl Bamba ve 46 zápasech a v roce 2012 s týmem kolem útočníka Didiera Drogby postoupil do finále afrického šampionátu.