Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ve finále Superpoháru bude k vidění El Clásico. Barcelona zdolala Betis v penaltách

Ve finále Superpoháru bude k vidění El Clásico. Barcelona zdolala Betis v penaltách
Ve finále Superpoháru bude k vidění El Clásico. Barcelona zdolala Betis v penaltáchProfimedia
Barcelona potvrdila roli favorita, když v Saúdské Arábii porazila v semifinále španělského Superpoháru Betis 3:2 po penaltách. Vyrovnaný zápas načal přesnou trefou v závěru první půle ostřílený kanonýr Robert Lewandowski (34), jenž se za klub prosadil poprvé od konce října. Betis však zbraně nesložil a díky Nabilu Fekirovi (29) si vynutil prodloužení, ve kterém se rovněž oba celky dokázaly jednou prosadit. Atraktivní duel tak nakonec rozhodly až pokutové kopy, v nichž byl šťastnější celek z Katalánska.

První náznak nebezpečí před brankou bývalého brankáře Barcelony Claudia Brava nastal po průnikovce Frenkieho de Jonga, která ale nakonec ke svému adresátovi nedoputovala. Blaugranas i nadále jasně dominovali ve statistice držení míče a „bombardovali“ Lewandovského centry ze stran. Polskému kanonýrovi však chyběl dostatek štěstí při zakončení. Po obrovské hrubce Julese Koundého se mohl o parádní překvapení postarat Fekir, jenže se s ním skvěle vrátil Ronald Araújo.

Marc-André ter Stegen se zase musel předvést při rohovém kopu zelenobílých, jenž vyústil v hlavičku Germána Pezzely, kterou však německý brankář dokázal zlikvidovat. O první branku utkání se ale nepostaral nikdo jiný než hvězdný Lewandowski, jehož původní pokus zblokoval obránce, ale na dorážku byl už i brankář krátký.

Utkání Betis – Barcelona 2:2 (2:4 po penaltách)

Tutovku měl na kopačce pár sekund po začátku druhého poločasu Raphinha, ale ve skluzu nedosáhl na přihrávku před prázdnou bránu. Klub z Andalusie se ale probral a nedával Barceloně nic zadarmo. Byl to však celek z Barcelony, jenž mohl změnit skóre, jenže útočníci nedokázali využít situaci dva na brankáře, čehož o chvíli později velmi litovali. Z následného protiútoku se totiž prosadil Fekir, jenž byl úplně nestřežený na rohu vápna. Do konce základní hrací doby nedokázal převrátit ramena vah na svou stranu ani jeden z týmů.

Betisu srazil sebevědomí po perfektním voleji ze střední vzdálenosti Ansu Fatiho těsně po začátku první půle prodloužení. Odchovanec La Masie nedal Bravovi žádnou šanci. Plamínek naděje ale zelenobílým stále hořel a pořádně se vzedmul ve 101. minutě, když stav utkání vyrovnal efektní patičkou Loren Morón. Zápas mohl vyhrát mladičký Fati, leč jeho zakončení patou zlikvidoval veterán Bravo. Tři minuty před koncem pak byl po faulu vyloučen střídající kapitán Andrés Guardado, ale i bez něj se Betis dokázal prokousat až k pokutovým kopům. Ten rozhodující proměnil Pedri, a poslal tak Barcelonu do finále.

Blaugranas tedy dokázali vyrovnaný duel ovládnout a postoupili do finále španělského Superpoháru, ve kterém vyzvou v neděli Real Madrid.