Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Van Gerwen i Wright potvrdili start v Praze. Přijedou zřejmě všichni z TOP 20, těší promotéra

Michael van Gerwen a Peter Wright potvrdili účast v Praze.
Michael van Gerwen a Peter Wright potvrdili účast v Praze.PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia
Praha bude o víkendu opět žít šipkařským Czech Darts Open. Na turnaj seriálu European Tour míří kompletní světová špička včetně těch největších ikon. Šéf turnaje Pavel Korda sdělil Livesport Zprávám, že na letňanském výstavišti se od pátku do neděle zřejmě představí kompletní sestava hráčů z TOP 20 světového žebříčku.

Nejde jen o kvalifikaci, ale i o to, zda hráči na turnaj dorazí. Někteří si klání vybírají a někdy také odpočívají. Letošní Praha ale bude zřejmě raritní. "Dnes potvrdili svou účast Peter Wright a Michael van Gerwen. Vypadá, že budeme mít nejkvalitnější obsazení jaké vůbec lze. Je velká pravděpodobnost, že budeme mít všech 20 hráčů z TOP 20," říká promotér Czech Darts Open.

Právě Wright loni vyhrál finále nad Davem Chisnallem 8:6 na legy, a tak na pražském turnaji bude startovat i jeho obhájce. Počítá se i se startem úřadujícího mistra světa Luka Humphriese či hvězdného teeagera Luka Littlera.

Letošní pražský turnaj evropské túry PDC se koná od pátku do neděle a kapacita míst letňanského areálu je 3665 míst. "Turnaj je rozdělen do šesti hracích částí, takže čekáme návštěvonst přes 20 tisíc fanoušků šipek. Poslední vstupenky zejména na páteční odpolední session se ale ještě dají v předprodeji získat," dodal Korda.

Scházet však budou nejlepší tuzemští šipkaři Karel Sedláček a Adam Gawlas, kteří neuspěli v evropské kvalifikaci. Ta domácí, která je otevřena pro všechny ostatní Čechy, proběhne ve čtvrtek a z ní postoupí mezi 48 vyvolených čtyři nejlepší šipkaři.