Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

V Londýně se uskuteční poslední předolympijský mítink atletické Diamantové ligy

Poslední mítink před OH bude mít hvězdné zastoupení.
Poslední mítink před OH bude mít hvězdné zastoupení.Profimedia
V Londýně se v sobotu uskuteční poslední mítink Diamantové ligy před tím, než 1. srpna v Paříži vypuknou atletické soutěže na olympijských hrách. V britské metropoli se představí řada hvězd, ale tentokrát nebude závodit žádný český reprezentant.

Ve startovní listině stovky je zatím sprinterský král loňského mistrovství světa Noah Lyles, který naposledy startoval koncem června na americké olympijské kvalifikaci, kde vyhrál obě sprinterské disciplíny. Minulý týden na poslední chvíli zrušil účast na diamantovém mítinku v Monaku.

Nabitá je soutěž koulařů se světovým rekordmanem a dvojnásobným olympijským šampionem Ryanem Crouserem, dvojnásobným mistrem světa Joem Kovacsem, jenž výkonem 23,13 vévodí letošním světovým tabulkám, a ve venkovní sezoně dosud neporaženým Italem Leonardem Fabbrim.

Evropskou rekordmanku v běhu na 400 metrů překážek Femke Bolovou čeká poslední test před očekávaným olympijským duelem se světovou rekordmankou Sydney McLaughlinovou z USA.

V soutěži oštěpařek se světová šampionka Haruka Kitagučiová z Japonska, která trénuje v Česku, utká s letošní mistryní Evropy Victorií Hudsonovou z Rakouska.