Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Utrápený Leicester si spravil chuť na Nottinghamu, nováčka deklasoval 4:0

Hráči Leicesteru oslavují jeden ze čtyř gólů v síti Nottinghamu.
Hráči Leicesteru oslavují jeden ze čtyř gólů v síti Nottinghamu.AFP
Leicester si po šesti ligových porážkách v řadě spravil chuť, když v 9. kole Premier League porazil na vlastní půdě nováčka Nottingham 4:0. Lišky rozhodly o vysoké výhře již v prvním dějství, kdy první tři trefy vměstnaly do 10 minut. Hlavní hvězdou zápasu byl James Maddison (25), jenž zaznamenal dva přesné zásahy a jednu asistenci. Druhý gól byl navíc pro Angličana jubilejní 50. v barvách domácích.

Hned v úvodu utkání našel Maddison po krásné akci Kiernana Dewsbury-Halla, ten ovšem hlavičkou minul soupeřovu bránu. Na druhé straně se mohl ve 22. minutě prosadit Taiwo Awoniyi, v obrovské šanci ale trefil pouze tyč. Byly to tak nakonec Lišky, které dokázaly skórovat jako první. O tři minuty později se nepovedl odkop Jessemu Lingardovi, jenž předložil na hranici velkého vápna míč Maddisonovi.

Nejaktivnější hráč prvního dějství se napřáhl ke střele, která s přispěním teče zamířila za záda Deana Hendersona. Trvalo to pouhé dvě minuty a další trefu přidal Harvey Barnes, jenž si navedl míč na střed a parádní "obalovačkou" nedal anglickému brankáři šanci. Gólová show krásných branek pokračovala i po půlhodině hry, kdy se po nádherné střele z přímého kopu prosadil opět Maddison.

Statistiky utkání Leicester – Nottingham

Nottingham se nechtěl vzdát a ve druhém dějství se ještě snažil s výsledkem něco udělat. Obrovskou příležitost měl v 53. minutě Awoniyi, jehož ovšem dokázal vychytat vyběhnutý Danny Ward. I přes snahu hostů to byli opět domácí, kteří v 73. minutě vstřelili již čtvrtou a zároveň poslední branku utkání. Opět v ní měl prsty Maddison, hvězda zápasu připravila míč střídajícímu Patsonovi Dakovi, jenž nádhernou patičkou z poměrně velké vzdálenosti překonal Hendersona.

Lišky se tedy vyhecovaly ve správnou chvíli a prvním vítězstvím se dostaly v tabulce před svého soupeře.

Tabulka Premier League