Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Úspěšná premiéra Priskeho. Sparťané porazili Duklu, trefili se Fortelný a Drchal

Jan Peterka z Dukly si kryje míč před sparťanem Lukášem Julišem.
Jan Peterka z Dukly si kryje míč před sparťanem Lukášem Julišem.Profimedia
Dánský kouč Brian Priske si může odškrtnout povedenou premiéru na lavičce Sparty, Letenští na úvod přípravy porazili na Strahově druholigovou Duklu 2:1. Prohrávali po vlastní brance, ale stav během čtyř minut otočili. Góly dali dva navrátilci z hostování - Jan Fortelný (23) a z penalty Václav Drchal (22).

Priske nasadil na podmáčeném terénu do každého z poločasů rozdílné jedenáctky. Na úvod přípravy šetřil několik hráčů základní sestavy a dal šanci řadě mladíků. V sestavě třetího týmu uplynulé ligové sezony také ještě chyběla nejnovější posila útočník Kuchta.

Všechny branky padly až po přestávce. V 64. minutě si dal po rohovém kopu vlastní gól Drchal, svěřenci trenéra Rady ale překvapivé vedení neudrželi. Hned za šest minut po rychlé kombinační akci srovnal Fortelný a za další čtyři minuty vybojoval Drchal penaltu, kterou sám s přehledem proměnil.

"Viděl jsem celou řadu hráčů, kteří se snaží ukázat a se zápalem použít některé věci, které společně děláme na trénincích. Zatím šlo primárně o defenzivní prvky. Ukázali jsme ale, že máme sílu, umíme spolupracovat ve vysoké intenzitě," uvedl pro klubovou televizi asistent trenéra Sparty Thomas Nörgaard.

"Samozřejmě je snadné říci, že v druhém poločase jsme vstřelili branky, v prvním jsme ale udrželi čisté konto. Obojí je pro nás úspěchem. Obecně spíš dnes šlo o to si zahrát a využít veškerou zbylou energii na hřiště. Kluci teď měli šestidenní zápřah, zítra dostanou volno, následují další tréninky a pak soustředění," dodal dánský asistent.