Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Úspěch na Blízkém východě. Plíšková a Bouzková postoupily v Dauhá do 3. kola kvalifikace

Marie Bouzková zvládla české derby s Terezou Martincovou.
Marie Bouzková zvládla české derby s Terezou Martincovou.@WTA
Dvě české tenistky v Dauhá postoupily do závěrečného třetího kola kvalifikace turnaje WTA 500. Karolína Plíšková (30) v neděli smetla Britku Harriet Dartovou (26), Marie Bouzková (24) si rovněž ve dvou setech poradila s krajankou Terezou Martincovou (28). Obě se o postup do hlavní soutěže utkají s kanadskými soupeřkami.

Plíšková – Bogdanová 2:1

Osm a půl roku nemusela Plíšková do kvalifikace, nyní v ní začíná druhý ze čtyř posledních turnajů. V lednu v Adelaide dvoukolovým sítem prošla a nyní zvládla už dvě ze tří kol i na podniku WTA 500 v Dauhá.

Bývalá světová jednička a aktuálně 20. hráčka světa se do Kataru přesunula po nezdaru v Abú Zabí proti Jeleně Rybakinové a po sobotním obratu proti Rumunce Aně Bogdanové nedala v neděli šanci Britce Harriet Dartové, kterou smetla za necelou hodinu hry 6:1, 6:2.

O postup do hlavní soutěže se česká šampionka z roku 2017 utká v souboji bývalých finalistek US Open s Kanaďankou Leylah Fernandezovou.

Bouzková – Martincová 2:0

Pouze sedm gamů ve dvou zápasech v Dauhá ztratila Bouzková. Poté, co včera smetla Němku Lauru Siegemundovou a přerušila sérii tří porážek, v neděli přehrála 6:4, 6:1 krajanku Martincovou, s níž si i potřetí poradila 2:0 na sety.

Bouzková tak poprvé v sezoně vyhrála dva zápasy po sobě. V závěrečném třetím kole kvalifikace se střetne s Kanaďankou Rebeccou Marinovou, kterou smetla na loňském Australian Open.

Jistý start mají tři Češky v čele s Kvitovou

Start v hlavní soutěži mají z českých tenistek jistý vítězka z let 2018 a 2021 Petra Kvitová, Barbora Krejčíková a díky protected rankingu Karolína Muchová. Kvitová se v prvním kole utká s Číňankou Shuai Zhang, jež v neděli vyhrála čtyřhru v Abú Zabí, Krejčíková bude čelit Veronice Kuděrmetovové a Muchová bude soupeřkou Italky Martiny Trevisanové.

Z TOP 10 se v Kataru představí světová jednička a obhájkyně titulu Polka Iga Šwiateková, Američanky Jessica Pegulaová a Cori Gauffová, Francouzka Caroline Garciaová, Řekyně Maria Sakkariová, Darja Kasatkinová a Švýcarka Belinda Bencicová.