Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Úspěch české naděje: Laura Samson si zahraje finále juniorského Turnaje mistryň

Samson se v Číně probila do finále Turnaje mistryň. O titul se utká se světovou jedničkou
Samson se v Číně probila do finále Turnaje mistryň. O titul se utká se světovou jedničkouČTK / imago sportfotodienst / Paul Zimmer
Laura Samson (16) si v čínském Chengdu zahraje finále juniorského Turnaje mistryň. Jedna z největších náctiletých nadějí českého tenisu zdolala v semifinále 6:1, 5:7, 6:3 Belgičanku Jeline Vandrommeovou (16) a ve finále vyzve svou australskou vrstevnici a světovou jedničku Emerson Jonesovou (16).

Laura Samson začala v letošním roce mnohem více hrát profesionální turnaje a dosáhla už na tři triumfy na podnicích ITF W15. Na juniorském okruhu sice v aktuální sezoně žádný titul nezískala, ale i díky finálové účasti na French Open se kvalifikovala na prestižní Turnaj mistryň.

V čínském Chengdu nezačala vůbec dobře, když v úvodním zápase skupiny schytala výprask a kanára od Američanky s českými kořeny Kristiny Penickové. V dalších dvou utkáních skupinové fáze však nepovolila set Mice Stojsavljevicové z Velké Británie ani Američance Tyře Caterině Grantové.

O postup do finále se utkala v souboji šestnáctiletých talentů s Jeline Vandrommeovou, která v tomto roce dvakrát kralovala na větších podnicích J300. Samson v úvodním dějství dominovala a povolila Belgičance jen jeden game. Ve druhé sadě však pořád dotahovala a rozhodujícímu setu se nevyhnula. V něm získala převahu až od stavu 3:3.

V nedělním finále bude Samson čelit světové jedničce Emerson Jonesové. Stejně stará Australanka na turnaji ještě neprohrála, nicméně Vandrommeovou ve skupině i Stojsavljevicovou v semifinále zdolala až v tie-breaku rozhodující sady.

V Chengdu se hraje také juniorský Turnaj mistrů. Jan Kumstát a Maxim Mrva skončili už ve skupinové fázi.