Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

United hledají brankáře, podle britských médií se jedná o přestupu Martina Dúbravky

United hledají brankáře, podle britských médií se jedná o přestupu Martina Dúbravky
United hledají brankáře, podle britských médií se jedná o přestupu Martina DúbravkyProfimedia
Manchester United podle několika britských webů vyjednává o angažmá brankáře Martina Dúbravky (33) z Newcastle. Pokud by se slovenský fotbalový reprezentant na stadion Old Trafford přesunul, stal by se pátou letní posilou klubu.

Trenér Erik ten Hag zjevně hledá vhodnou konkurenci pro stávající jedničku Davida de Geu. V průběhu letního období totiž odešel Dean Henderson na hostování do týmu nováčka Premier League Nottinghamu Forest. V minulých dnech se United podle listu The Sun pokoušeli získat i Kevina Trappa (32) z Eintrachtu Frankfurt.

Dúbravka přišel v Newcastlu o post týmové jedničky, když klub angažoval za 10 milionů liber Nicka Popea z Burnley. Sky Sports nyní tvrdí, že je přesunu na Old Trafford otevřený. Spekulacím o přesunu nahrává i skutečnost, že se Dúbravka vůbec neúčastnil středečního výjezdu Newcastlu na hřiště Tranmere v EFL Cupu. Za "Straky" chytal Karl Darlow (31), na střídačce byl Mark Gillespie (30).

Aktuální soupiska Manchesteru United

V United je aktuálně jedničkou Španěl David De Gea (31), záda mu kryje Tom Heaton (36). Případný transfer do Manchesteru by pro 14násobného reprezentanta Slovenska znamenal částečné naplnění plánů. "Pokud mohu k Martinovi něco říci, tak hlavně to, že chce hrát. Ať už v Newcastlu nebo někde jinde. Rozhodně chce stát v bráně," sdělil v červnu agent slovenského reprezentanta David Zíka.

Dúbravka v minulosti působil v Žilině, dánském Esbjergu, zviditelnil se především v české nejvyšší soutěži. Chytal v Liberci a také v pražské Spartě, z níž jej v roce 2018 získal Newcastle za zhruba 170 milionů korun.