Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

United Cup: Bouzková ani Lehečka bod nezískali, Češi po prvním dnu prohrávají s USA 0:2

Marie Bouzková nestačila na Madison Keysovou.
Marie Bouzková nestačila na Madison Keysovou.Profimedia
Čeští tenisté ve skupinové fázi United Cupu nezačali dobře. Se Spojenými státy, které jsou papírově největším favoritem premiérového ročníku soutěže smíšených družstev, v Sydney po prvním dnu prohrávají 0:2. Jiří Lehečka (21) v úvodním zápase letošní sezony podlehl Taylorovi Fritzovi (25), set neuhrála ani Marie Bouzková (24) proti Madison Keysové (27). Souboj bude pokračovat v pátek.

Jiří Lehečka, který byl hlavním strůjcem vítězství v zářijové baráži Davisova poháru a v listopadu se probojoval až do finále Turnaje mistrů do 21 let, měl tu čest odehrát první oficiální zápas nové sezony a také čtvrtou šanci připsat si svůj premiérový skalp Top 10. Nejlepší Čech v žebříčku ATP ovšem na Taylora Fritze nestačil 3:6, 4:6.

S jasným favoritem a světovou devítkou prohrál úvodních osm fiftýnů a manko brejku se jen marně snažil dohnat. Mnohem lépe si vedl ve druhé sadě, v níž byl dokonce až do stavu 4:4 lepším hráčem na dvorci. Američan mu však nedovolil ani jeden ze dvou brejkbolů proměnit, sám v devátém gamu udeřil a utkání bez větších potíží doservíroval.

Detail utkání Fritz – Lehečka 6:3, 6:4

Stav mohla srovnat Marie Bouzková, která v tomto roce na Livesport Prague Open ve Stromovce vybojovala svůj premiérový triumf na okruhu WTA, v žebříčku je nejvýše v kariéře (24.) a má za sebou jasně nejlepší sezonu.

Pražská rodačka se sice proti ranařce Madison Keysové v obou setech dostala do vedení brejku, jenže ani v jednom případě jej nepotvrdila a za necelou hodinu a půl světové jedenáctce podlehla 4:6, 3:6. Vyčítat si může hlavně koncovku úvodního dějství, v desáté hře vedla už 30-0, zkazila však jednoduchý forhend u sítě a o game i set nakonec přišla. Ve druhé sadě držela s Američankou krok do stavu 3:3.

Detail utkání Keysová – Bouzková 6:4, 6:3

Skupinový duel mezi Českem a Spojenými státy, které mají jako jediné ve výběru čtyři zástupce Top 20 žebříčků a jsou papírově největším favoritem premiérového ročníku nové soutěže, bude pokračovat o půlnoci našeho času. Petra Kvitová se střetne s Jessicou Pegulaovou a Tomáš Macháč s Francesem Tiafoem. Poté je na programu ještě smíšená čtyřhra.

Po USA vyzvou Češi 31. prosince a 1. ledna Německo. V případě postupu by narazili v "městském finále" na vítěze skupiny D, v níž jsou Španělé, Britové a domácí Australané. Takové duely se uskuteční i v Brisbane a Perthu, do boje o celkový triumf postoupí jejich vítězové a jeden poražený celek s nejlepším výsledkem ze skupiny.