Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Události Premier League: Rashfordova kontroverze, Ramsdale proti Tottenhamu řádil

Události Premier League: Rashfordova kontroverze, Ramsdale proti Tottenhamu řádil
Události Premier League: Rashfordova kontroverze, Ramsdale proti Tottenhamu řádilReuters
Už 20. kolo má za sebou v této sezoně prestižní fotbalová Premier League. Také o víkendu bylo na ligových trávnících živo, hrálo se manchesterské derby a nuda rozhodně nebyla ani v dalším notně sledovaném utkání mezi Tottenhamem a Arsenalem. A jestlipak víte, kdo dal v týdnu ten nejhezčí gól?

Ramsdale ukázal svou cenu

Brankář Aaron Ramsdale z Arsenalu už byl párkrát kritizován, ale při nedělním vítězství lídra ligy 2:0 na hřišti Tottenhamu prokázal svou hodnotu a několika skvělými zákroky udržel Spurs na uzdě.

"Když šlo do tuhého a museli jsme zabrat, potřebovali jsme od Aarona nějaké velké zákroky," řekl trenér Mikel Arteta. "A on je předvedl, byl rozdílovým mužem, když jsme ho potřebovali."

Zasáhl Rashford do hry?

Dramatické sobotní vítězství Manchesteru United 2:1 nad městským rivalem Manchesterem City se neobešlo bez kontroverzí. Aktuální šampioni vedli na Old Trafford ještě 12 minut před koncem 1:0, jenže pak přišel vyrovnávací gól Bruna Fernandese, který byl nejprve odvolán pro ofsajd Marcuse Rashforda. Pak zasáhl VAR.

Rashford údajně do hry nezasahoval a gól byl uznán. Navíc on sám následně rozhodl. Hráči City se ale po porážce cítili ukřivdění a sudímu to dali jasně najevo. "Ten první gól nechápu," řekl BBC obránce City Manuel Akanji. "Chápu, že se (Rashford) nedotkl míče, ale tohle byl jasný ofsajd."

Liverpool riskuje, že přijde o pohárovou Evropu

Žalostná sezona Liverpoolu pokračuje, tradiční klub tentokrát prohrál v Brightonu 0:3. Svěřencům Jürgena Kloppa nyní hrozí, že zcela přijdou o pohárovou Evropu.

Brighton využil vítězství nad bezradným Liverpoolem k tomu, aby Reds přeskočil v tabulce a posunul se směrem k místům zaručujícím Evropskou ligu, a jen málokterý soupeř se teď asi bojí Kloppova bezzubého útoku, v němž navíc chyběl zraněný Darwin Núňez.

Ne že by tedy na jeho absenci záleželo - vpředu nastoupil nový hráč Cody Gakpo, ale Liverpool ve středu pole tak nestíhal, že domácí téměř vůbec neohrozil.

Klopp svalil vinu za výsledek na to, že jeho svěřenci nebyli dostatečně připraveni, čímž vlastně mlčky přiznal, že on i jeho hráči mají před sebou ještě hodně práce, pokud se chtějí do konce sezony dostat do první šestky.

Hráč kola

Severolondýnské derby je zápasem, který v hráčích obvykle probudí to nejlepší i nejhorší. Zatímco Hugo Lloris z Tottenhamu si tak trochu kvůli vlastnímu gólu prožil noční můru, Aaron Ramsdale z Arsenalu mezi tyčemi zářil. Angličan během celého střetnutí na stadionu chytil sedm střel a notně tak podpořil výhru 2:0.

Gól kola

O nejhezčí gól týdne se postaral aktivně hrající záložník Martin Odegaard také v severolondýnském derby. Nor téměř bez námahy překonal Llorise z 25 metrů a zpečetil povedené vítězství Arsenalu na venkovním hřišti.

Aktuální tabulka Premier League.
Aktuální tabulka Premier League.Livesport