Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Události Premier League: Haaland v ohni, Tuchelova Chelsea bojuje s rovnováhou

Erling Haaland rychle začal být v Premier League postrachem.
Erling Haaland rychle začal být v Premier League postrachem.Profimedia
Ne nadarmo se mu v Německu říká Terminátor. Erling Haaland (22) ve středu večer v 5. kole Premier League proti Nottinghamu Forest zkompletoval svůj druhý hattrick v řadě, když Manchester City neúprosným výkonem převálcoval ligového nováčka 6:0.

Stejně jako o víkendu byl opět v čele dění Haaland. Po prvních pěti zápasech Premier League má na kontě už devět gólů, což je průběžný rekord, a vypadá to, že je na nejlepší cestě překonat prakticky všechny gólové rekordy ligy. Jediný, kdo ho může zastavit, je jeho manažer Pep Guardiola. Ten už prohlásil, že norský útočník bude potřebovat odpočinek vzhledem k přeplněnému programu zápasů v následujících dvou měsících.

Vzhledem k tomu, že příští týden startují Citizens svou pouť v Lize mistrů, další soupeř Aston Villa této soutěže pro Guardiolu i vedení City zřejmě oddechne. Ani hráč, který Haalanda nahradí, ale není špatný. Julian Alvarez uprostřed týdne proti Nottinghamu zapsal dva góly.

Z Manchesteru rychle do Southamptonu, kde Thomas Tuchel dostal v úterý večer po prohře 1:2 se Saints další bolesti hlavy. Zápas mu ukázal slabiny v defenzivě i směrem dopředu. 

V týdnu Chelsea podepsala Wesleyho Fofanu, aby posílil obranu, kterou londýnští na St. Mary's Stadium příliš často otvírali. A ve druhém poločase, kdy se po celý zápas honili za výsledkem, jen zřídkakdy zahrozili. Naštěstí pro tým přichází Pierre-Emerick Aubameyang. Jeho úkolem je dodat kvalitu do předních řad, Chelsea viditelně chybí silný střelec. 

Tuchel obnovuje spolupráci s Aubameyangem po pěti letech, kdy spolu působili v Borussii Dortmund, a sází na to, že známá posila dodá jeho týmu energii. Útočník z Gabonu byl v Bundeslize na vrcholu svých sil. Od té doby ale naběhal v Arsenalu a Barceloně spoustu kilometrů a Chelsea musí věřit, že únava třiatřicetiletého střelce nebude škodit touze týmu stoupat tabulkou.

Tabulka Premier League

Blues se o víkendu utkají s West Hamem a doufají, že vzhledem ke všem letním příchodům a odchodům najdou formu i stálou základní jedenáctku. 

Na opačném konci západního Londýna začíná Fulham sezonu tak dobře, jak si jen mohl přát. Po výhře nad Brightonem se drží v klidu na osmém místě a jeho výkony ukazují, co se může stát s týmem, který zůstal po poslední účasti v Premier League před dvěma lety pohromadě a dokázal posílit uváženými a rozumnými akvizicemi. 

Pro Fulham bude klíčem k přežití to, že Aleksandar Mitrovič bude dál střílet góly. V Championship byl srbský forvard nekompromisní - drží rekordy v počtu gólů v divizi - ale platný byl pokaždé, když nastoupil na hřiště. V letošní sezoně má sice za sebou teprve pět zápasů, ale na kontě už má pět gólů. Pokud to tak půjde dál, je dost nepravděpodobné, že by se Fulham opět musel smiřovat se sestupem.

Hráč kola

V Premier League není nejjednodušší, prosadit se okamžitě, přesně to se ale Alexanderu Isakovi z Newcastlu na Anfield Road povedlo. Při svém debutu před fanoušky, kteří i kvůli němu dorazili do Liverpoolu, se blýskl parádním zakončením. Náladu pokazil Švédovi až střídající Fabio Carvalho, který strhl vítězství na stranu domácích v 98. minutě.

Isak byl v Realu Sociedad lídrem směrem do ofenzivy a proti Liverpoolu o sobě dal velmi rychle vědět - málem skóroval dvakrát, jednou mu ale překazil oslavy zvednutý praporek rozhodčích. Pokud měl Švéd takový vliv na nervozitu jedné z nejlepších obran Premier League, představte si, co udělá se zbytkem ligy.

Gól kola

Někdy nemusí být gól týdne nutně technicky nejlepší, ale bývá nejpamátnější. V tomto případě přichází trefa z Emirates Stadium, která nese oba přívlastky. Douglas Luiz z Aston Villy skóroval přímo z rohového kopu, což je moment, který všem zůstane dlouho v paměti. Ironickým faktem je, že vedení klubu odmítlo v den uzávěrky přihlášek tři nabídky Arsenalu na Luize. Zvýšil snad tento gól jeho cenu?

Mimochodem, gól přímo z rohu dal Luiz i před týdnem v Carabao Cupu na hřišti Boltonu a vzhledem k videu z twitterového účtu klubu je zřejmé, že se nejedná o náhodu, brazilský záložník zákeřně smrtící rohy poctivě trénuje.