Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tým Alpine jmenoval pátého ředitele během čtyř let, Oakes je druhým nejmladším šéfem v F1

Tým získal v letošní sezoně F1 ze 14 závodů pouze 11 bodů.
Tým získal v letošní sezoně F1 ze 14 závodů pouze 11 bodů.Profimedia
Oliver Oakes (36) byl jmenován novým ředitelem týmu Alpine, ve francouzské stáji tak bude již pátým šéfem během čtyř let. Britský funkcionář, který v současnosti vede tým Hitech GP působící v seriálech F2 a F3, se stane druhým nejmladším šéfem týmu formule 1 v novodobé éře šampionátu.

"Je pro nás potěšením přivítat Oliho v týmu a přivést tak jednoho z nejmladších manažerů, který kdy tento sport zažil," uvedl v prohlášení výkonný ředitel skupiny Renault Luca de Meo.

"Tento tým je budován pro úspěchy v budoucích letech, jmenováním Oakese to jenom zdůrazňuje. Těšíme se na jeho energii a vášeň, od realizace této myšlenky máme velká očekávání," dodal.

Oakes nahradí Bruna Famina, který ve funkci vydržel rok. "Ve zbytku této sezony i v delším časovém horizontu společně můžeme dosáhnout velkého úspěchu. Těším se, až po letní přestávce začneme pracovat," řekl britský funkcionář.

V letošní sezoně se Alpine nachází až na osmém místě se ziskem pouhých 11 bodů. V minulém ročníku skončil šestý a v roce 2022 obsadil čtvrtou příčku.

Kalendář sezony formule 1