Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Turnaj mistrů v dohledu. Auger-Aliassime porazil Kordu a získal titul v Antverpách

Turnaj mistrů v dohledu. Auger-Aliassime porazil Kordu a získal titul v Antverpách
Turnaj mistrů v dohledu. Auger-Aliassime porazil Kordu a získal titul v AntverpáchProfimedia
Félix Auger-Aliassime (22) týden po zisku druhého titulu slaví další halový triumf. Ve finále turnaje v Antverpách druhý nasazený Kanaďan porazil Američana Sebastiana Kordu 6:3, 6:4 a zvýšil své šance na premiérový start na Turnaji mistrů. Soutěží prošel se ztrátou jediného servisu.

Félix Auger-Aliassime prvních osm finálových duelů prohrál, prokletí zlomil až na 9. pokus letos v únoru na turnaji ATP 500 v Rotterdamu. Od té doby si finále zahrál ještě třikrát a dvakrát v něm uspěl.

Oba triumfy Kanaďan zaznamenal v uplynulých dvou týdnech na akcích ATP 250. Minulou neděli nenašel přemožitele na nové akci v italské Florencii a dnes dokonal své vítězné tažení na silně obsazeném podniku v Antverpách.

Statistiky utkání Auger-Aliassime – Korda

V Belgii ztratil jediný set i servis ve čtvrtfinále s Britem Danielem Evansem. V sobotu zdolal Francouze Richarda Gasqueta ve dvou tie-breacích a v dnešním finále si poradil bez ztráty podání 6:3, 6:4 s americkým vrstevníkem Sebastianem Kordou.

"Byl to další skvělý týden. Hrál jsem skvělý tenis a tvrdě bojoval, abych tu dnes takhle stál před vámi. Děkuju celému týmu a rodině, která tu byla celý týden se mnou," radoval se osm zápasů neporažený Auger-Aliassime.

Desátý hráč světa Auger-Aliassime má tak nyní bilanci ve finálových zápasech 3-9, všechny trofeje vybojoval v hale. Díky formě z posledních dnů posunul na poslední postupové místo v boji o Turnaj mistrů, na kterém dosud nehrál. Na nepostupovou příčku bude mít náskok už 340 bodů.

Korda, syn českého grandslamového šampiona Petra Kordy, naopak prohrál druhé finále během dvou týdnů poté, co ve španělském Gijónu nestačil na jiného hráče Top 10 Andreje Rubljova. Ze čtyř finálových duelů se z titulu radoval pouze loni na antuce v Parmě.

"Dvě finále během dvou týdnů jsou velký úspěch. Bohužel ani dnes se to nepovedlo dotáhnout, ale v příštích týdnech se vrátím a doufám, že udělám ještě o ten jeden krok navíc," řekl Korda.

Nyní se oba finalisté přesunou na podnik vyšší kategorie ATP 500 do Basileje. Auger-Aliassime ve Švýcarsku začne proti domácímu Hüslerovi, Korda si znovu po dvou týdnech zahraje s Andym Murraym.