Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tsitsipas se o titul ve Stockholmu utká s Runem. Neapol čeká italské finále

Stefanos Tsitsipas bude ve Stockholmu útočit na svůj jubilejní 10. titul v kariéře.
Stefanos Tsitsipas bude ve Stockholmu útočit na svůj jubilejní 10. titul v kariéře.@sthlm_open
Třetí letošní finále na okruhu ATP si zahraje Holger Rune, jenž v semifinále turnaje ve Stockholmu porazil Alexe de Minaura 4:6, 7:6 a v souboji o titul se utká s prvním nasazeným Stefanosem Tsitsipasem. Do finále turnaje v Neapoli se probojovali dva domácí tenisté. Lorenzo Musetti přešel přes Miomira Kecmanoviče a Matteo Berrettini v třísetové bitvě zdolal Mackenzieho McDonalda. O titul v Antverpách si zahraje Sebastian Korda, jenž rovněž ve třech setech porazil Dominica Thiema.

Rune bude ve Stockholmu bojovat o druhý titul v kariéře. Po výhře nad turnajovou pětkou de Minaurem z Austrálie bude čelit hlavnímu favoritovi turnaje Řekovi Tsitsipasovi.

Mladý Dán zvládl druhý třísetový zápas za sebou poté, co o kolo dříve vyřadil Brita Camerona Norrieho. De Minaura udolal po dvou hodinách a 52 minutách.

"Byl to brutální zápas od začátku do konce. Ohromně dlouhé výměny, opravdu vyčerpávající," řekl Rune, který v dubnu vyhrál v Mnichově poprvé turnaj ATP. Ve finále byl i před třemi týdny v Sofii.

Statistiky zápasu Rune – de Minaur

První nasazený Tsitsipas porazil hladce dvakrát 6:2 Fina Emila Ruusuvuoriho, čtvrtfinálového přemožitele Jiřího Lehečky. Pátý hráč světového žebříčku bude usilovat o jubilejní desátý titul v kariéře a třetí letošní. Pokud uspěje, získá v této sezoně trofej už na třetím povrchu. Dosud triumfoval na antuce v Monte Carlu a na trávě na Mallorce. Čtyřikrát už letos ve finále ztroskotal, naposledy neuspěl v Astaně proti Srbovi Novaku Djokovičovi.

Statistiky zápasu Tsitsipas – Ruusuvuoriho

V Neapoli Berrettini vs. Musetti

Berrettini se v Neapoli probojoval poprvé v kariéře do finále turnaje ATP na tvrdém povrchu. Navzdory zranění nohy otočil loňský wimbledonský finalista semifinálové utkání s Američanem McDonaldem, kterého porazil 3:6, 7:6, 6:3.

Statistiky zápasu McDonald – Berrettini 

"Ani nevím, jak se mi to povedlo. Necítil jsem se moc dobře. Noha mě bolela, tak jsem si vyžádal fyzioterapeuta. Nechtěl jsem to skrečovat, i když mi to lidé z týmu radili. Ale zkoušel jsem to a našel si cestičku," uvedl Berrettini po zápase, který trval téměř dvě a půl hodiny.

O osmý titul bude druhý nasazený hráč v neděli usilovat v duelu s krajanem Musettim. Čtvrtý nasazený Ital porazil turnajovou pětku Kecmanoviče ze Srbska 6:3, 6:4 a finále si zahraje podruhé v kariéře. Premiérový pokus letos v Hamburku proměnil v zisk trofeje.

Statistiky zápasu Kecmanovič – Musetti

Korda si zahraje druhé finále za sebou

Korda otočil na turnaji v Antverpách semifinálový zápas s Thiemem a po výhře 6:7, 6:3, 7:6 postoupil počtvrté v kariéře na okruhu ATP do finále. Reprezentant USA si o trofej si zahraje po týdnu podruhé a pokusí se navázat na dosud jediný titul, který získal vloni v Parmě. Minulou neděli v Gijónu ve finále neuspěl.

Syn českého grandslamového šampiona Petra Kordy zdolal vítěze US Open z roku 2020 v dramatickém duelu po dvou hodinách a tři čtvrtě. "Myslím, že klíčový byl druhý set. Bylo v něm hodně brejků, ale zůstal jsem klidný a sebevědomý. Na tie-break rozhodujícího setu se nikdy nemůžete skutečně připravit, ale mám radost, jak jsem ho zvládl," uvedl Korda.

Thiem se po zranění zápěstí stále marně snaží vrátit na vrchol, tentokrát měl ale první finále po zdravotní pauze na dosah. Ve třetím setu měl náskok jednoho brejku, vedení ale neudržel a v tie-breaku prohrál 4:7. Kdyby uspěl, vrátil by se do první stovky žebříčku ATP.

Statistiky zápasu Thiem – Korda

Korda se ve finále utká s druhým nasazeným Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem, který proti Richardu Gasquetovi zvládl dva tiebreaky a vyhrál 2:0 na sety.