Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Trošku jsem se roztřepal, ale naštěstí jsem to trefil, řekl střelec vítězného gólu Klok

Lukáš Klok se vrátil vítězným gólem.
Lukáš Klok se vrátil vítězným gólem.Profimedia
Vítěznou brankou oslavil návrat do reprezentačního dresu poprvé od loňských her v Pekingu obránce Lukáš Klok (27). V čase 60:35 rozhodl o výhře českých hokejistů při vstupu do Švédských her proti domácímu výběru 2:1 v prodloužení. V přečíslení tří na jednoho zamířil po ideální přihrávce kapitána Jana Kováře (32) do odkryté části branky Larse Johanssona (35).

"Znám Koviho z reprezentace už dlouho. A teď ve Švýcarsku hrajeme proti sobě. Je to šikovný hráč, dokáže vymyslet super nahrávku, je výborný v předbrankovém prostoru, on je vážně skvělý hráč. Já jsem rád, že jsem si tam najel v pravou chvíli a že mi to tam dal," řekl Kovář novinářům po utkání v Malmö.

"Trošku to tam ťuklo do brankářovy hokejky, tak jsem z toho maličko znervózněl. A vzpomněl jsem si hned na to, že když jsme hráli naposledy proti Zugu, tak tam stál v té prázdné bráně zrovna Kovi a chytal. Trošku jsem se roztřepal, ale naštěstí jsem to trefil," popsal Klok s úsměvem.

Utkání Česko – Švédsko 2:1p

V brejku je doplňoval Filip Chlapík, Kovář zvolil ideální řešení na najetého beka Lugana. "Trošku jsem zpomalil, hlavně, aby nebyl ofsajd. Viděl jsem, že Chlápa je vzadu a čekal jsem trošku, že to bude dávat na něj, ale já jsem počkal za bekem a byl trochu zavřený. On možná čekal víc nahrávku na Chlápu a v tu chvíli jsem udělal krok navíc a Kovi mě super našel. Super akce všech tří hráčů. Zpočátku jsme museli bránit a pak vlastně jeli do brejku," vracel se k rozhodujícímu okamžiku.

Švédové si vynutili prodloužení ve 43. minutě, kdy Lucas Wallmark odpověděl na Kovářovu přesilovkovou trefu z konce první třetiny. "Určitě těžký zápas, jako vždycky se Švédy. Je to hodně o bruslení, o soubojích, je tady velké hřiště a tím je to těžší," řekl Klok.

"Tím důslednější musíme být v systému, co hrajeme. Jsme rádi, že jsme je porazili. A jak říkal (kouč) Kari (Jalonen), bylo to poprvé v této sezoně, což je super úspěch. Samozřejmě byly pasáže, kdy byli Švédové lepší, ale pohlídali jsme si to, a když už něco uteklo, Aleš Stezka nás podržel. Super týmový výkon a na tom se zakládá. Super vítězství," prohlásil Klok.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Ve třetí třetině Češi ustáli nápor domácích. "Zažil jsem i větší. Měli velké šance, nějaké závary byly, ale snažili jsme se je držet na mantinelu, ať střílí z co největší vzdálenosti, což se dařilo. Možná jsme byli trochu pasivnější, víme o tom, že byly pasáže, kdy jsme mohli možná agresivněji do souboje. Ale to je hokej. Hlavně, že se to otočilo na naši stranu a vyhráli jsme," doplnil Klok, který pod Jalonenem byl jen krátce loni v dubnu v Chomutově v přípravě na mistrovství světa v Tampere a Helsinkách, ale následně vypadl kvůli nedoléčenému zranění.